Κατοικιδια

Υιοθέτησε ένα ζωάκι που γλίτωσε από τις φωτιές

253 ζωάκια περιμένουν την παντοτινή τους οικογένεια

Αναστασία Στουπάκη
Αναστασία Στουπάκη
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υιοθέτησε ένα ζωάκι που γλίτωσε από τις φωτιές.

Η DogsVoice διοργανώνει ημέρα υιοθεσιας - φιλοξενιας για τα ζωακια που επληγησαν απο τις φωτιές στο Παλαί Γαλατσίου στις 31 Αυγούστου.

31 Αυγούστου 2023.

Η πάντα νωχελική τελευταία μέρα του καλοκαιριού αποτελεί μια μέρα για δεύτερες ευκαιρίες. Στο Πάλαι Γαλατσίου η DogsVoice μας περιμένει όλους για την υιοθεσία και φιλοξενία για τα ζωάκια που επλήγησαν από τις φωτιές. Τουλάχιστον 253 ζώα κατάφεραν με την υπεράνθρωπη προσπάθεια των εθελοντών να βρουν ένα προσωρινό καταφύγιο. Στο χέρι μας είναι να το μετατρέψουμε σε ένα μόνιμο σπίτι. Γάτες και σκύλοι όλων των ηλικιών περιμένουν ανυπόμονα να βρουν την παντοτινή τους αγκαλιά. Από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 μπορούμε να επισκεφτούμε το χώρο μαζί με το κατοικίδιο μας(σε περίπτωση που έχουμε και είναι φιλικό). Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών θα μας βοηθήσουν να βρούμε το ζωάκι το οποίο θα μπορούσε να είναι το νέο μέλος της οικογένειάς μας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα οργανωθεί ένας χώρος αναμονής ώστε να μην προκαλείται άγχος στα ζώα που βρίσκονται στα κλουβιά τους.

Υιοθέτησε ένα ζωάκι που γλίτωσε από τις φωτιές.

Οι υποψήφιοι νέοι γονείς ξεκινούν με μια συνέντευξη και στη συνέχεια διαλέγουν το ζωάκι που θέλουν να φιλοξενήσουν/υιοθετήσουν. Οι πρώτες δυο εβδομάδες είναι δοκιμαστικές για να δούμε αν μπορεί να προσαρμοστεί στο χώρο μας και το πιο σημαντικό, ότι επιλέγουμε υπεύθυνα τον δρόμο της υιοθεσίας. Στη συνέχεια, γίνεται ένας έλεγχος του περιβάλλοντος μας από εκπαιδευτές. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει είμαστε σε άμεση επικοινωνία με έναν υπεύθυνο της DogsVoice.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης μας στο χώρο υπάρχουν εθελοντές να μας βοηθήσουν και να μας λύσουν τις απορίες μας σχετικά με τη φιλοξενία των ζώων. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως όσα ζώα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ως αδέσποτα, προωθούνται ΜΟΝΟ για φιλοξενία μέχρι να ταυτοποιηθούν και να βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους.

Υιοθέτησε ένα ζωάκι που γλίτωσε από τις φωτιές.

Η επιλογή του να φέρουμε ένα ζώο ( ή ένα ακόμα ζώο) στο σπίτι μας αποτελεί μια ευθύνη που πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά πριν προχωρήσουμε στην υιοθεσία του ζώου. Ακόμα και να μην έχουμε καταλήξει στο τι θέλουμε να κάνουμε, μπορούμε έστω και για δυο εβδομάδες που είναι η ελάχιστη διάρκεια φιλοξενίας να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε ένα ζώο που πιθανότατα δεν είχε ξανανιώσει ποτέ θαλπωρή. Και ποιος ξέρει, μπορεί αυτά τα γλυκά ματάκια να κερδίσουν την καρδιά μας και να καταλήξει να βρει το παντοτινό του σπίτι και εμείς έναν πιστό φίλο.

Ελάτε στο:

ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου (Christmas Theater, Λεωφόρος Βεΐκου 136) 18.00-21.00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ