Κατοικιδια

«Δεν θα σας αφήσω ποτέ»: Εργαστήριο επίπλων στου Ζωγράφου φιλοξενεί δεκάδες γάτες

Η αγάπη του Νίκου Αναστασίου για τα χνουδωτά τετράποδα είναι τέτοια που φιλοξενεί 28 γάτες

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γατάκια

Ζωγράφου: Εργαστήριο με δεκάδες γάτες ανάμεσα στα έπιπλα

Περπατούσα τυχαία στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου στου Ζωγράφου όταν παρατήρησα πως στη βιτρίνα ενός εργαστηρίου επίπλων, δεκάδες γατάκια κάθονταν αναπαυτικά και κοιτούσαν κι αυτά με τη σειρά τους τους περαστικούς στον πολυσύχναστο δρόμο. Κάποιες κουλουριασμένες στον καναπέ, μερικές με την ουρά μέσα στα συρτάρια κι άλλες να κόβουν βόλτες πάνω στα κομοδίνα.

Γάτα

«Μπαμπάς» τους ο κ. Νίκος Αναστασίου, Ζωγραφιώτης που εδώ και πέντε χρόνια ασχολείται με την αναπαλαίωση επίπλων με χρώματα κιμωλίας στο εργαστήριό του, παίρνοντας vintage κομμάτια τους δίνει μια νέα πνοή. Η αδυναμία του στα αιλουροειδή ήταν που τον έκανε να φιλοξενήσει όσα περισσότερα μπορεί, γύρω στα 15 στο κατάστημά του και άλλα τόσα περίπου στο σπίτι του. Τον ρωτάω πώς ξεκίνησε η αγάπη του για τις γάτες. «Μικρός δεν είχα κατοικίδια και στην οικογένειά μου δεν συμπαθούσαμε πολύ τις γάτες. Αργότερα χρειάστηκε να φιλοξενήσω τον γάτο ενός φίλου μου που θα έφευγε για διακοπές και τότε άλλαξαν όλα. Ξεκίνησα να επισκέπτομαι το πάρκο Ειρήνης στου Ζωγράφου για να φροντίζω τις 80 περίπου γάτες της γειτονιάς που μαζεύονταν εκεί. Οι περισσότερες ήταν αστείρωτες – πλέον έχουν στειρωθεί από εμένα κυρίως και σε συνεργασία με φιλόζωους ιδιώτες που μένουν στη γειτονιά. Τους έφτιαξα και κάποια αυτοσχέδια σπιτάκια ώστε να βρίσκουν ένα καταφύγιο στο πάρκο» εξηγεί.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΠΟΤΕ ❤️💓 Το να έχω κατοικίδιο είναι επιλογή μου. Οι γάτες μου είναι μέλη της οικογένειάς μου και...

Posted by Nicos Anastasiou on Friday, July 14, 2023
Γάτα

Ο Νίκος Αναστασίου όχι απλώς παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τις γατούλες που τις προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και τις χαμηλές αντίστοιχα τον χειμώνα, αλλά τις υπολογίζει σαν μέλη της οικογένειάς του: «Όλες τους έχουν ονόματα και ανταποκρίνονται σε αυτά, για παράδειγμα Ορφέας, Γκάβιν, Μπουμπού, Τζίνα, Αμάρο... Τους αρέσει πολύ να κάθονται μπροστά στη βιτρίνα γιατί απολαμβάνουν το φως του ήλιου, υπάρχουν βέβαια και αντιπάθειες μεταξύ τους, όσες δεν αγαπιούνται προτιμούν να κόβουν βόλτες στο πίσω μέρος του μαγαζιού για να μη βρίσκονται δίπλα δίπλα όλη την ώρα».

Γάτα

Παράλληλα ο φιλόζωος τεχνίτης κάνει έκληση στον κόσμο να προτιμήσει το κατάστημά του για την επισκευή των επίπλων του καθώς χρειάζεται οικονομική στήριξη για να παρέχει στις γάτες τους ό,τι χρειάζονται απρόσκοπτα. «Τις αγαπώ μα είναι και μεγάλη ευθύνη. Πέρα από τις τροφές τους έχουν κι άλλες ανάγκες, όπως τον κτηνίατρο και συνήθως το μηνιαίο κόστος προκειμένου να τις φροντίζω όλες ξεπερνά τα 1.000 ευρώ».

Γάτα
Γάτα

Δεν υπάρχει περαστικός που να μη σταματήσει να χαζέψει τις γατούλες στη βιτρίνα του εργαστηρίου, ενώ δεκάδες είναι και τα μηνύματα επιδοκιμασίας του Νίκου για την αλτρουιστική του πρωτοβουλία. Ακόμα κι αν κάνουν ζημιές μερικές φορές, ο ίδιος δεν θα τις αποχωριζόταν ποτέ, όπως μου λέει: «Γενικά είναι πολύ καθαρά ζώα οι γάτες, κάνουν όμως και ζημιές... για παράδειγμα ρίχνουν τους καθρέπτες. Δεν μπορώ, ωστόσο, να τους κακιώσω γιατί τους έχω αδυναμία. Όσοι περνούν απ' έξω βγάζουν φωτογραφίες και με ενθαρρύνουν που τις φιλοξενώ. Ακόμα και μέσα στο αμάξι τους να είναι και να οδηγούν στον δρόμο, σταματούν να τις φωτογραφίσουν. Έχει τύχει να μου ζητήσουν να τους δώσω κάποια, αλλά δεν μπορώ να τις αποχωριστώ».

Ν. Αναστασίου

Τον Νίκο Αναστασίου με τις όμορφες γάτες του μπορεί κανείς να βρει στο Change your HomeΓεωργίου Παπανδρέου 37, Zωγράφου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ