Κατοικιδια

Το ελληνικό «Κόμμα για τα Ζώα» κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές 2024

Το «ραντεβού» στις Βρυξέλλες με τα άλλα φιλοζωικά και οικοκεντρικά κινήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκπρόσωποι 11 φιλοζωικών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο

Φιλοζωικά κόμματα: Η απόφαση για τις Ευρωεκλογές του 2024 και οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου για την Πολιτική Φιλοζωία

Έντεκα φιλοζωικά κόμματα, ανάμεσά τους και το ελληνικό «Κόμμα για τα Ζώα», θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές του 2024, στοχεύοντας να αυξήσουν την εκπροσώπησή της Πολιτικής Φιλοζωίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου το 2019 τα φιλοζωικά κόμματα εξέλεξαν τρεις ευρωβουλευτές στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία.

Αντιπροσωπεία του ελληνικού «Κόμματος για τα Ζώα» βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο (9-11.12) στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου Animal Politics Foundation, του ιδρύματος στο οποίο συστεγάζονται πολιτικά όλα τα κόμματα της Πολιτικής Φιλοζωίας στον κόσμο. Συγκεκριμένα, στο συνέδριο βρέθηκαν οι επικεφαλής του «Κόμματος για τα Ζώα», Νίκος Ράπτης και Λυδία Ψιλοβίκου, αλλά και τα μέλη της ηγεσίας του, Νταϊάνα Βουγέση και Νταϊάνα Φακιολά.

Στελέχη ένδεκα ευρωπαϊκών κομμάτων –μεταξύ των οποίων και του ελληνικού «Κόμματος για τα Ζώα»- εργάστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο, φιλοξενούμενοι της Ομάδας της Αριστεράς και της ευρωβουλεύτριας του ολλανδικού PvdD, Άνια Χάζεκαμπ, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου και για τις πολιτικές της Ε.Ε. στα περιβαλλοντικά, κλιματικά και φιλοζωικά ζητήματα που τους απασχολούν. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε δημόσια συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από «τρεις γενιές αγωνιστών για το Κλίμα».

Εργασίες του Animal Politics Foundation στο Ευρωκοινοβούλιο
Εργασίες του Animal Politics Foundation στο Ευρωκοινοβούλιο

Έντεκα φιλοζωικά και οικοκεντρικά κινήματα στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές 2024

Τα φιλοζωικά και οικοκεντρικά κόμματα από το Βέλγιο (DierAnimal), τη Γαλλία (Φιλοζωικό Κόμμα, Parti Animaliste), τη Γερμανία (Κόμμα Άνθρωποι, Φύση, Δικαιώματα των Ζώων, Partei Mensch Umwelt Tierschutz) τη Δανία («Εναλλακτική», Alternativet), την Ελλάδα (Κόμμα για τα Ζώα), την Ιρλανδία (Κόμμα για την Ευημερία των Ζώων, PAW), την Ισπανία (Κόμμα Ενάντια στην Κακομεταχείριση των Ζώων, PACMA), την Ιταλία (Partito Animalista, PAI), την Κύπρο (Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου), την Ολλανδία (Κόμμα για τα Ζώα, PvdD), τη Φιλανδία (Κόμμα Δικαιοσύνης για τα Ζώα, EOP) αποτελούν τον πρώτο πυρήνα των κινημάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024. 

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι φιλοζωικών κινημάτων και κομμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Τουρκία, τον Λίβανο, το Κουρδιστάν, την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Σερβία, την Αλβανία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία, τη Βοσνία κ.ά.
Με πρωτοβουλία του Επικεφαλής του ελληνικού ΚΓΤΖ Νίκου Ράπτη, τέθηκε από συνέδρους το ζήτημα της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος της Πολιτικής Φιλοζωίας, που θα προσφέρει καλύτερο συντονισμό και δικαιότερη εκπροσώπηση στα διάφορα εθνικά κινήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ