Κατοικιδια

Έφυγε η φάλαινα από τη Σαλαμίνα - Κολύμπησε μόνη της στα βαθιά

Σε επιφυλακή δύτες, Λιμενικό Σώμα και εθελοντές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φάλαινα ζιφιός στον Άλιμο - Ο «Σωτήρης» έφθασε στη Σαλαμίνα
Η φάλαινα ζιφιός στον Άλιμο - Ο «Σωτήρης» έφθασε στη Σαλαμίνα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η φάλαινα ζιφιός που βρισκόταν στη Σαλαμίνα, σε βραχώδη όρμο, απομακρύνθηκε μόνη της, πηγαίνοντας στα βαθιά. Ο «Σωτήρης» είχε έρθει από τον Άλιμο.

Η φάλαινα που είχε φθάσει στη Σαλαμίνα από τον Άλιμο, απομακρύνθηκε μόνη της στην ανοικτή θάλασσα. Ο ζιφιός είχε βγει σήμερα Σάββατο (29/1) σε βραχώδη ακτή, στη θέση «Σελήνια» στη Σαλαμίνα, προκαλώντας συναγερμό.

Η μικρή φάλαινα είχε εγκλωβιστεί τραυματισμένη στα ρηχά παραλίας στον Άλιμο. Σε ανάρτηση που έκανε η ομάδα διάσωσης του «ΑΡΙΩΝ» στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι «μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής ο ζιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης».

Και προσθέτει ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο τραυματισμένο ρύγχος, το ζώο απομακρύνθηκε από μόνο του πλέοντας προς τα ανοιχτά. Οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας.

Έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που ο «Σωτήρης», όπως τον ονόμασαν, βγει ξανά στα ρηχά σε άλλη περιοχή.

Διάσωση κήτους: Συγκινεί η εθελόντρια που τραγουδά για να το κρατήσει στη ζωή | 29/1/22 | ΕΡΤ

Φάλαινα στη Σαλαμίνα - Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας

«Μετά την τελευταία ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που της χορηγήθηκε, η νεαρή αρσενική φάλαινα (Ziphiuscavirostris)που βρισκόταν από το πρωί στον όρμο Σελήνια της Σαλαμίνας, καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος και κατευθύνθηκε προς τα ανοικτά στον Σαρωνικό κόλπο κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες.

» Ωστόσο το Λιμενικό Σώμα, σε συνεννόηση με το ΥΠΕΝ, θα παραμείνει σε επαγρύπνηση με συνεχείς περιπολίες γύρω από το νησί για τα επόμενα 24ωρα.

» Εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Δικτύου Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Καθηγήτριας Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσσας Κομνηνού, χορήγησαν στο αδύναμο θηλαστικό αντιβιοτικά, παυσίπονα και κορτιζόνη, παραμένοντας σε ετοιμότητα να παρέμβουν σε περίπτωση που ο ζιφιός εντοπιστεί εκ νέου σε αβαθή νερά» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας για τη φάλαινα στη Σαλαμίνα.

Αισιόδοξα τα τελευταία νέα για την τραυματισμένη φάλαινα – Τι αναφέρει ο Γ. Αμυράς από τη Σαλαμίνα

Το συγκινητικό βίντεο με την εθελόντρια που τραγουδά στη φάλαινα ζιφιός

Στα social media έχει αναρτηθεί ένα βίντεο με μια εθελόντρια να τραγουδά στη φάλαινα στον Άλιμο, το οποίο είναι τραυματισμένο στο ρύγχος και έχει πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα.

Συγκλονιστικό βίντεο: Τραγουδάνε στο νεαρό Ζιφιό που δίνει μάχη για την ζωή

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ