Κατοικιδια

Σίκινος: Άγνωστοι δηλητηρίασαν με φόλες τουλάχιστον 35 γάτες

Δέκα από αυτές πέθαναν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάτα
Γάτα © UNSPLASH

Τουλάχιστον 35 γάτες δηλητηριάστηκαν από φόλες στη Σίκινο - Κατάφεραν να επιζήσουν μόλις δέκα ενώ έχουν πεθάνει τουλάχιστον δέκα.

Από φόλες που τοποθέτησαν άγνωστοι δηλητηριάστηκαν τουλάχιστον 35 γάτες στη Σίκινο όπως έγινε γνωστό χθες, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα cuclades24.gr, ζωόφιλος κάτοικος του νησιού διαπίστωσε το συμβάν και πραγματοποίησε ανάρτηση στα social media. Από τις 35 γάτες που δηλητηριάστηκαν έχουν πεθάνει ήδη οι δέκα ενώ μόλις ακόμα δέκα κατάφεραν να επιζήσουν.

Κάτοικοι του κυκλαδίτικου νησιού δήλωσαν στο προαναφερθέν τοπικό μέσο μαζικής ενημέρωσης: «Καλέσαμε την Αστυνομία και ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλά νεκρά ζωάκια. Θέλουμε να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες και να τιμωρηθούν. [...] Λέρωναν τα καλντερίμια, κανένας δεν καθαρίζει, οπότε κάποιοι ενοχλούνταν».

Να σημειωθεί πως η θανάτωση ζώου είναι πλέον έγκλημα κακουργηματικού χαρακτήρα, με την ποινή να φτάνει έως και τα 10 χρόνια κάθειρξης και το διοικητικό πρόστιμο μέχρι και τα 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ