Κατοικιδια

Σκελετωμένα άλογα στον Ασπρόπυργο - Στο εδώλιο οι υπεύθυνοι

Ξεκινά την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 η δίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλογο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ξεκινά η δίκη για τα κακοποιημένα άλογα στον Ασπρόπυργο, που είχαν βρεθεί σκελετωμένα και άρρωστα σε μονάδα εμπορίας ιπποειδών
Άλογο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ξεκινά η δίκη για τα κακοποιημένα άλογα στον Ασπρόπυργο, που είχαν βρεθεί σκελετωμένα και άρρωστα σε μονάδα εμπορίας ιπποειδών © Pixabay

Άλογα άρρωστα στον Ασπρόπυργο, κακοποιημένα και δεμένα με αλυσίδες, είχαν οι κατηγορούμενοι για κακοποίηση ζώων στη δίκη που ξεκινά την Παρασκευή (29/10).

Σοβαρά υποσιτισμένα άλογα στον Ασπρόπυργο. Άλογα άρρωστα, κάποια τυφλά, με σοβαρές πληγές, σε χώρο γεμάτο σκουπίδια, χωρίς τροφή και νερό και χωρίς την παραμικρή υποδομή για την προστασία τους. Άλογα δεμένα με σχοινιά και αλυσίδες, έχοντας ανάμεσά τους ένα καμένο κουφάρι.

Ορισμένα από τα ανατριχιαστικά στοιχεία για την κακοποίηση ζώων που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Για ακόμη μία φορά έρχονται αύριο Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στο ακροατήριο του Δ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οι εικόνες φρίκης που αποκαλύφθηκαν στην αυτοψία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, πριν από πέντε χρόνια, σε μονάδα εμπορίας ιπποειδών στον Ασπρόπυργο, οι ιδιοκτήτες της οποίας είναι κατηγορούμενοι για κακοποίηση ζώων.

Η μονάδα εμπορίας ιπποειδών σύμφωνα με την δικογραφία, βρίσκεται στην περιοχή Ασπροπύργου - Ελευσίνας και φαίνεται συστηματικά να κακοποιεί τα ζώα, τα οποία εμπορεύεται, χωρίς να τηρεί κανένα υγειονομικό κανόνα και προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων ή άλλων ζώων που έχει στην κατοχή της με σκοπό το εμπόριο.

Η δίκη, που έχει αναβληθεί αρκετές φορές, αφορά συστηματική κακοποίηση των ζώων που εμπορεύονται οι κατηγορούμενοι, μέλη οικογένειας, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί και στο παρελθόν για την κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη μονάδα στον Ασπρόπυργο. Ειδικότερα, έχουν συλληφθεί για φορτίο με υποσιτισμένα σε ημιθανή κατάσταση άλογα με προορισμό την Ιταλία.

Κακοποίηση αλόγων στον Ασπρόπυργο - Οι αποκαλυπτικές εικόνες

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των ιδιοκτητών της μονάδας βρίθει στοιχείων με δεκάδες φωτογραφίες που τράβηξε η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis).

Η ίδια είχε παρασταθεί στην αυτοψία που είχε διατάξει η εισαγγελέας για την προστασία των ζώων. Το υλικό που περιέχεται στη δικογραφία είναι συγκλονιστικό. Μεταξύ άλλων υπάρχει και μια φωτογραφία με ένα θηλυκό γεράκι σε κλουβί ανάμεσα σε νεκρά ζωάκια που πιθανότατα του έδιναν οι κατηγορούμενοι για τροφή.

Για τη διάσωση των ζώων τότε, είχε στηθεί μία μεγάλη επιχείρηση με την βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου και πολλών εθελοντών που διέθεσαν τεχνικό εξοπλισμό, φάρμακα, τροφές και χώρους για να φιλοξενηθούν τα άλογα. Το γεράκι παραδόθηκε στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Η υπόθεση απασχόλησε την Εισαγγελία μετά από καταγγελίες του Συλλόγου Ippothesis, μέλη του οποίου θα παρασταθούν στη δίκη, όπως και μέλη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις απευθύνουν κάλεσμα για παράσταση στην εκδίκαση της υπόθεσης αν και σύμφωνα με στελέχη τους, επειδή δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί Μητρώα Φιλοζωικών Σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανό να μην τους δοθεί δικαίωμα παράστασης Πολιτικής Αγωγής, εφόσον τελικά ξεκινήσει η δίκη για τα υποσιτισμένα και κακοποιημένα άλογα στον Ασπρόπυργο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ