Κατοικιδια

15 πράγματα που θα σου έλεγε η γάτα σου αν μιλούσε

Την αγαπάς σίγουρα αλλά την καταλαβαίνεις;

Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Άνθρωποι και γάτες: Μπορείς να ψυχολογήσεις ή να αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά της γάτας σου; Τι θα σου έλεγε αν μπορούσε να μιλήσει;

Θα ήταν ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε λεκτικά με τα ζώα. Ακόμα πιο ενδιαφέρον ίσως θα ήταν αν μπορούσαμε να μιλήσουμε (και να μας απαντήσουν προφανώς) με τις γάτες μας, οι οποίες είναι από τα πιο μυστηριώδη ζώα που θα συναντήσει κανείς. Ανεξάρτητες, αριστοκρατικές, ιδιότροπες, καταφέρνουν με τον τρόπο τους να κερδίσουν την αγάπη σου αλλά η συμβίωση μαζί τους τις περισσότερες φορές είναι πρόκληση. Πάνω που πιστεύεις ότι έχεις αποκωδικοποιήσει κάποιες συμπεριφορές ή νιαουρίσματά της, εκείνη κάνει κάτι άλλο και ξεκινάς από την αρχή. Λοιπόν, αν η γάτα σου μπορούσε να μιλήσει θα σου έλεγε σίγουρα κάποια από τα παρακάτω...

1. Μπορεί να σου δείχνω την κοιλιά μου τώρα, αλλά αν πιστέψεις ότι μπορείς να την ακουμπήσεις, θα σου κάνω τα μούτρα σαγρέ χουμανάκο.

2. Μιας και είσαι απαίσιος κυνηγός, άφησα ένα ποντίκι στο μαξιλάρι σου. Και μην ανησυχείς, πήρα την πρωτοβουλία να το σκοτώσω μόνος μου γιατί δε σου έχω εμπιστοσύνη ότι δε θα τα κάνεις θάλασσα.

3. Θέλω να μου ανοίξεις την πόρτα, τι δεν καταλαβαίνεις; Και μην τυχόν και απομακρυνθείς γιατί σε δύο λεπτά θα σου γρατζουνάω να ξαναμπώ και αυτό θα το κάνουμε πολλές φορές ακόμα σήμερα.

4. Η άμμος μου βρωμούσε οπότε κατούρησα αλλού σήμερα. Θες να στοιχηματίσουμε πόση ώρα θα σου πάρει να βρεις πού;

5. Κοίταξε αν επιμένεις στο να κρατήσεις το σκύλο μπορώ να το δεχτώ, αλλά κι εσύ θα πρέπει να δεχτείς ότι θα κοιμάμαι στο κρεβάτι του, θα τρώω και το δικό του φαγητό και θα τον τραμπουκίζω τουλάχιστον μια φορά τη μέρα για να γελάω. Δίκαιο μου ακούγεται.

6. Μου φόρεσες κουδουνάκι στο λαιμό και όλοι στη γειτονιά με φωνάζουν «παγωτατζή». Θέλω να πεθάνω, η ζωή δεν έχει νόημα, είναι μια άβυσσος που με ρουφάει... Ακόμα να συγκινηθείς χουμανάκο; ΒΓΑΛΤΟ ΜΟΥ!

7. Κάπου διάβασα ότι το καλύτερο μέρος για ύπνο είναι πάνω στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Το δεύτερο καλύτερο σε εφημερίδα ή περιοδικό. Θα τα δοκιμάσω και τα δύο και θα σου πω, αλλά να είσαι κι εσύ εκεί, μήπως δε μου αρέσουν τελικά.

8. Πέρασαν ακριβώς 13 λεπτά από την τελευταία φορά που έφαγα. Νιώθω το κρύο χέρι του θανάτου πάνω μου. Πού είναι το φαγητό μου; Γρήγορα, ζαλίζομαι σου λέω!

9. Τι εννοείς είναι 3 το πρωί και θέλεις να κοιμηθείς; Κοιμήσου την ημέρα όπως εγώ άμα θες, τώρα θέλω να παίξουμε κυνηγητό. Θα σου τραβήξω τα μαλλιά με τα νύχια ή θα σου δαγκώσω τα δάχτυλα των ποδιών και εσύ θα πρέπει να με κυνηγήσεις. Πάμε!

10. Είναι η ώρα να με χαϊδέψεις. Όπως είπαμε, πίσω από τα αυτιά και στην πλάτη, μη με κάνεις να λέω τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Η φίλη σου η Στέλλα που έρχεται μια στο τόσο καλύτερα το κάνει, γιατί δε τη ρωτάς;

11. Φυσικά και θα κάτσω μπροστά στην τηλεόραση να κάνω μπάνιο. Πρώτον για να δεις πόσο καθαρή είμαι και δεύτερον μπας και ζηλέψεις και πας να κάνεις κι εσύ κανά μπάνιο που έχεις 800 μυρωδιές πάνω σου. Ίου πια.

12. Αν με αγαπάς θα μου πάρεις μια ζουμερή κονσέρβα να φάω. Βοδινό, κοτόπουλο, σολομό, δε με νοιάζει. Ο γκρι ασχημομούρης του γείτονα δηλαδή γιατί τρώει κι εγώ όχι;

13. Πρόσεχε τα λόγια σου χουμανάκο, δεν είμαι χαζός και δεν μπλέκομαι στα πόδια σου καταλάθος. Σε προσπερνάω γιατί έχω προτεραιότητα ως ανώτερο ον αλλά δε λες να το καταλάβεις και πας να με ποδοπατήσεις κάθε φορά.

15. Τίποτα δε θέλω, δε νιαουρίζω σε σένα τόση ώρα, απλά τραγουδάω. Καλύτερα είναι τα... «σκυλοτράγουδα» που ακούς;;;

© Unsplash/ Amber Kipp