Κατοικιδια

Δημήτρης Κάρναβος: Οι δράσεις του Δήμου Καλλιθέας για τα αδέσποτα

«Η συμπεριφορά μας και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού και παιδείας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος μιλά στον Μάκη Προβατά & τον Athens Voice 102,5 για το πρόγραμμα του Δήμου για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς

Συνέντευξη στον Μάκη Προβατά και στο ραδιόφωνο της Athens Voice, έδωσε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος με θέμα το ολιστικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς που εφαρμόζει o Δήμος Καλλιθέας.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλλιθέας επεσήμανε: «Στις συνθήκες της κοινωνικής απομόνωσης που έχουν δημιουργήσει τα lockdown αναδεικνύεται η ανθρώπινη ανάγκη για επαφή και νομίζω ότι αυτή την επαφή την προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο τα ζωάκια μας

» Εμείς, στον δήμο Καλλιθέας, χωρίζουμε τις δράσεις μας σε δύο ενότητες: Τα ένα κομμάτι είναι τα αυτονόητα, αυτά που πρέπει να κάνουν και κάνουν οι Δήμοι, όπως να υπάρχει μια επιτροπή που να διαχειρίζεται το πρόγραμμα των αδέσποτων, να καταγράφουν και να στειρώνουν τα αδέσποτα ζωάκια, προμήθεια τροφών κτηνιατρικές υπηρεσίες, περίθαλψη. Ολα αυτά είναι πράγματα που όλοι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τα παρέχουν. Το δεύτερο είναι αυτό που ονομάζουμε Δράσεις Αγάπης. Εδώ λοιπόν ο Δήμος Καλλιθέας, πέρα από τη σίτιση που παραδοσιακά παρείχε, δημιούργησε ένα μεγάλο δίκτυο με 30 ζεύγη ποτίστρες και ταΐστρες προκειμένου τα αδεσποτάκια μας να έχουν πρόσβαση σε τροφή και νερό.

» Παράλληλα, έχουμε φτιάξει περεταίρω υποδομές υιοθετώντας μια πρωτότυπη πατέντα που δημιούργησαν κάποιες Καλλιθεάτισσες, το "Νο Κακά". Έχουμε λοιπόν σε 30 σημεία αυτά τα σταντ που βρίσκει κάποιος πτυσσόμενο φαρασάκι και δοχείο, από ανακυκλωμένο χαρτί, για τους συνοδούς που ξέχασαν να πάρουν μαζί τους τα απαραίτητα.

» Εχουμε κάνει και κάτι άλλο πρωτοποριακό. Σε έξι σημεία έχουμε δημιουργήσει wc για σκύλους και γάτες. Ετσι λοιπόν, αντί τα αδεσποτάκια αλλά και τα δεσποζόμενα, να πάνε στη φύση πάνε σε αυτά τα wc. Σύντομα δε, έρχονται δύο μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης όπου από τη μια μπαίνουν ανακυκλώσιμα υλικά και από την άλλη βγαίνει τροφή για τα αδέσποτα.

» Θα πω κάτι τετριμμένο αλλά έχει περιεχόμενο. Η συμπεριφορά μας και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού και παιδείας».


*Ο Δημήτρης Κάρναβος είναι Δήμαρχος Καλλιθέας, Β΄Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και μέλος τουπροεδρείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.

O Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ