Κατοικιδια

Επίθεση από λιοντάρι: Χρησιμοποίησε υπνόσακο για να διώξει το ζώο

Η απίστευτη περιπέτεια για ερευνητή στην Μποτσουάνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιοντάρι
Λιοντάρι © Pixabay

Ερευνητής στην Μποτσουάνα δέχτηκε επίθεση από πεινασμένο λιοντάρι, επιχειρώντας να το απωθήσει με έναν υπνόσακο.

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε στην Μποτσουάνα, όπου δέχτηκε επίθεση από λιοντάρι, εξιστορεί ερευνητής - βοτανολόγος.

Ο Γκοτζ Νέεφ αντιμετώπισε το λιοντάρι, χρησιμοποιώντας έναν υπνόσακο. Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στο Δέλτα του Οκαβάνγκο, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου, την ώρα που ο ερευνητής βρισκόταν μέσα σε σκηνή. «Προσπάθησα να κάνω μερικά βήματα πίσω, να πάω σε μια γωνία της σκηνής μου και να σπρώξω μακριά το λιοντάρι με τον υπνόσακο, αλλά ήταν αποφασισμένο να μου επιτεθεί» αναφέρει ο 32χρονος σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mai».

Και προσθέτει: «Έπιασε το κεφάλι μου, αλλά κατάφερα να το τραβήξω και έσπρωξα τον αριστερό αγκώνα μου στο πρόσωπο του λιονταριού. Άρχισε να δαγκώνει το χέρι μου. Ούρλιαξα από τον πόνο».

Ο συνάδελφός του, Ράινερ φον Μπράντις, άκουσε τις κραυγές και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. «Είχε τη μία πατούσα πάνω στον Γκοτζ. Του πέταξα κλαδιά. Το λιοντάρι τον είχε πιάσει από τον αγκώνα, τον μασούσε και ο φίλος μου ούρλιαζε. Ήμουν σχεδόν γυμνός και ούρλιαζα επίσης, έτρεξα προς το λιοντάρι και το χτύπησα με ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου. Και πάλι όμως τίποτα» θυμάται ο 42χρονος ερευνητής.

Ο Τομελέτσο Γουότερ Σεταμπόσα ήταν αυτός που κατάφερε να απωθήσει το λιοντάρι, ρίχνοντας πάνω του το βαν της ερευνητικής ομάδας και τραυματίζοντάς το. Μέλη της υπηρεσίας για την προστασία των Άγριων Ζώων στην Μποτσουάνα εντόπισαν το τραυματισμένο λιοντάρι. Ήταν μεγάλο σε ηλικία και αποσκελετωμένο. Ελήφθη η απόφαση να θανατωθεί.

«Δεν είναι συνηθισμένες οι επιθέσεις λιονταριών σε ανθρώπους. Τις περισσότερες φορές που συμβαίνει, υπεύθυνα είναι ζώα σε μεγάλη ηλικία. Προφανώς, το λιοντάρι μύρισε κάποιον στην τέντα και επιτέθηκε, ελπίζοντας ότι πρόκειται για εύκολο στόχο» εκτίμησε ο Στιβ Μπόλνικ, οδηγός σαφάρι στην Αφρική, επισημαίνοντας ότι το λιοντάρι φαίνεται να μην είχε βρει τροφή για αρκετό καιρό.

Ο Γκοτζ Νέεφ, που δέχτηκε την επίθεση από το λιοντάρι στην Μποτσουάνα, μεταφέρθηκε με τραύματα σε χέρια και πόδια σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Βίντχουκ, στη γειτονική Ναμίμπια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ