Κατοικιδια

Μεσήλικα πάντα σε καραντίνα «έπιασαν παιδί» εν μέσω κορωνοϊού

Η Γινγκ Γινγκ και ο Λε Λε προσπαθούσαν 10 χρόνια, τώρα βρήκαν την ησυχία τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάντα στο Χονγκ Κονγκ
Πάντα σε καραντίνα κατάφεραν να ζευγαρώσουν © EPA/OCEAN PARK HANDOUT HONG KONG

Μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών η Γινγκ Γινγκ και ο Λε Λε κατάφεραν να ζευγαρώσουν εν μέσω κορωνοϊού και καραντίνας.

Δύο μεσήλικα γιγαντιαία πάντα κατάφεραν επιτέλους να ζευγαρώσουν μετά από δεκαετή συμβίωση σε θεματικό πάρκο του Χονγκ Κονγκ. Το «Ocean Park» του Χονγκ Κονγκ δεν λειτουργεί στο πλαίσιο της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού και ποιος ξέρει ίσως αυτό το lockdown και η απουσία των επισκεπτών να συνέβαλαν στη σύλληψη για τα χαριτωμένα πάντα Γινγκ Γινγκ και Λε Λε.

Το θεματικό πάρκο έκλεισε στις 26 Ιανουαρίου λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τα 14 ετών πάντα απολαμβάνουν τις ατελείωτες ημέρες ηρεμίας, χωρίς τα εξεταστικά βλέμματα των επισκεπτών και χωρίς τα ενοχλητικά κινητά τους. Οι υπεύθυνοι του πάρκου λένε ότι οι επισκέπτες επηρέαζαν σημαντικά τη λίμπιντο των δύο θηλαστικών. «Η δραστική μείωση της ανθρώπινης όχλησης γύρω από τη Γινγκ Γινγκ και τον Λε Λε συνέβαλε σημαντικά στο επιτυχές ζευγάρωμα», λέει ο καθηγητής ζωολογίας δρ. Λι Μπινμπίν του πανεπιστημίου Duke Kunshan της Κίνας.

Ο υπεύθυνος του «Ocean Park», Μάικλ Μποος, δήλωσε σχετικά: «Η Γινγκ Γινγκ και ο Λε Λε ήρθαν στο Χονγκ Κονγκ το 2007. Από το 2010 προσπαθούσαν να ζευγαρώσουν, ωστόσο αυτό το πέτυχαν φέτος. Αν όλα πάνε καλά, τα σημάδια της εγκυμοσύνης θα αρχίσουν να φαίνονται στα τέλη Ιουνίου, αν και υπάρχει η πιθανότητα η Γινγκ Γινγκ να βιώνει... ανεμογκάστρι».

Όπως μεταφέρει το CNN, ο Μποος συμπλήρωσε επί του θέματος: «Η επιτυχημένη φυσική διαδικασία ζευγαρώματος σήμερα είναι εξαιρετικά συναρπαστική, καθώς η πιθανότητα εγκυμοσύνης μέσω φυσικού ζευγαρώματος είναι υψηλότερη από την τεχνητή».

Πάντα στο Χονγκ Κονγκ
Πάντα μόνα στην καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ © EPA/OCEAN PARK HANDOUT HONG KONG

Όλα συγκλίνουν στο ότι τα δύο χαριτωμένα πάντα κατάφεραν να πετύχουν αυτό που εδώ και δέκα χρόνια προσπαθούσαν, με τον κορωνοϊό να παίζει τον ρόλο του σε αυτό -έστω και από σπόντα- καθώς βοήθησε στο να μην υπάρχουν... αδιάκριτα βλέμματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ