Κατοικιδια

Spotify: Playlists για σκύλους όταν είναι μόνοι στο σπίτι

Στόχος να τους απαλλάξουν από το άγχος της μοναξιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
boxer-1562522_1920
Pixabay

Η σουηδική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής Spotify εγκαινίασε playlists για να ακούνε οι σκύλοι στο σπίτι όταν λείπει το αφεντικό τους.

Η εταιρεία Spotify έχει φτιάξει playlists και ένα podcast -δηλαδή την υπηρεσία που διατίθεται σε χρήστες η οποία τους επιτρέπει να ακούνε τραγούδια όποτε το ζητήσουν- για να ακούνε οι σκύλοι όταν μένουν μόνοι τους στο σπίτι, μετά τη διαπίστωση ότι σχεδόν το 74% των βρετανών ιδιοκτητών κατοικιδίων βάζουν στα ζώα τους να ακούνε μουσική.

Η σουηδική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε ένα podcast με χαλαρωτική μουσική, «επαίνους προς σκύλους», ιστορίες και μηνύματα επιβεβαίωσης και καθησυχασμού που διαβάζουν ηθοποιοί και έχουν στόχο να απαλλάξουν τους σκύλους από το άγχος που βιώνουν όταν μένουν μόνοι τους στο σπίτι.

Η Spotify ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε σε έρευνά της πως ένας στους τέσσερις ιδιοκτήτες κατοικιδίων αφήνει το κατοικίδιό του να ακούει μουσική όταν απουσιάζει εκείνος από το σπίτι, με το 42% των ιδιοκτητών να λένε ότι τα κατοικίδιά τους έχουν και συγκεκριμένες προτιμήσεις.

Ένα τέταρτο των ιδιοκτητών κατοικιδίων απάντησαν ότι έχουν μάλιστα δει τα κατοικίδιά τους να ...χορεύουν υπό τους ήχους της μουσικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ