Κατοικιδια

Leon Advogato: Από αδέσποτος γάτος, δικηγόρος σε μεγάλη εταιρεία

Κάποιοι έκαναν παράπονα που τριγυρνούσε στο χώρο και η εταιρεία αντί να τον διώξει, τον προσέλαβε.

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
josh-couch-y9zutieuc-u-unsplash.jpg

Ένα δικηγορικό γραφείο προσέλαβε το γάτο, Leon Advogato, επειδή κάποιοι παραπονέθηκαν για το αδέσποτο γατί που τριγυρνούσε στο κτήριο.

Την επόμενη φορά που θα συζητάτε με την παρέα σας για καλούς εργοδότες και ιδανικές επιχειρήσεις να δουλεύεις, θυμηθείτε να αναφέρετε το δικηγορικό γραφείο "Order of Attorneys of Brazil". Γιατί; Γιατί όταν κάποιοι από τους υπαλλήλους υπέβαλαν επίσημες αναφορές παραπόνων για το γατί που συχνάζει στο γραφείο υποδοχής, η εταιρεία αντί να το διώξει... το προσέλαβε!

Ο Leon δεν έχει πάει σχολείο, δεν έχει σπουδάσει και δεν έχει εκπαιδευτεί πουθενά. Έχει όμως χαρισματική προσωπικότητα και πολύ τσαγανό, σημαντικά στοιχεία για την επιβίωσή του. Κάποτε ήταν ένα αδέσποτο γατί που γυρνούσε από εδώ και από εκεί. Όταν μια μέρα άρχισε να βρέχει στην περιοχή, εκείνος τρύπωσε στο δικηγορικό γραφείο που λέγαμε, ψάχνοντας καταφύγιο. Από τότε, συνέχισε να επιστρέφει όποτε ο καιρός ήταν χάλια για να προστατευτεί -γεγονός που φαίνεται να δυσαρέστησε αρκετούς από τους υπαλλήλους της εταιρείας. Πολλοί μάλιστα άρχισαν να υποβάλλουν εγγράφως τα παράπονά τους για τον απρόσκλητο επισκέπτη που άραζε στην ρεσεψιόν της εταιρείας.

Το συμβούλιο των δικηγόρων αποφάσισε τότε να τον προσλάβει, ώστε να έχει λόγο να βρίσκεται στη ρεσεψιόν όποτε θέλει. Αρχικά λοιπόν, ο Leon προσλήψθηκε ως ρεσεψιονίστ, υπεύθυνος για τον χαιρετισμό των επισκεπτών. Σύντομα όμως, λόγω καλής διαγωγής και ανάληψης πρωτοβουλιών, προάχθηκε σε δικηγόρος. Η φήμη του διαδόθηκε και σύντομα έγινε και instagram celebrity με περισσότερους από 80.000 followers.

Η Dr. Jeanette Laredo μοιράστηκε τα νέα της προαγωγής στη σελίδα "This cat is employed" στο facebook και το post κοινοποιήθηκε περίπου 11.000 φορές.

Ο πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε: «Οριστικοποιούμε τα έγγραφα για την δημιουργία ενός ινστιτούτου για τα δικαιώματα των ζώων. Ονομάζεται Dr.Leon. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να στεγάσουμε όλα τα ζωάκια, οπότε θα ιδρύσουμε το NGO στην πόλη. Θα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για τη Βραζιλία».

Ο Leon πάντως κυκλοφορεί με γραβάτα στη δουλειά, έχει καρτελάκι υπαλλήλου με τη φωτογραφία του και φημολογείται ότι σύντομα θα αποκτήσει και δικό του γραφείο. Όπως φαίνεται, έχουμε πολλά να μάθουμε από εκείνον!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ