Κατοικιδια

Ελευθερώστε τις μπελούγκα - Τέλος τα σόου για δύο φάλαινες

Αιχμάλωτες από 2 ετών σε ενυδρείο της Σαγκάης σήμερα κολυμπούν στα νερά της Ισλανδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Heem an d'Mier - de Cargolux Transport vum Little Grey a Little White

Η Little Grey και η Little White γεννήθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά αιχμαλωτίστηκαν όταν ήταν περίπου δύο ετών για να αποτελέσουν την ατραξιόν ενός εκ των μεγαλύτερων ενυδρείων στον κόσμο.

Δύο φάλαινες μπελούγκα απελευθερώθηκαν από το ενυδρείο της Σαγκάης και μεταφέρθηκαν στην Ισλανδία, όπου θα ζουν πια ελεύθερες σε καταφύγιο φαλαινών.

Οι δύο φάλαινες, ηλικίας 12 ετών, ταξίδεψαν από τη Σαγκάη στην Ισλανδία μέσα σε ειδικά κοντέινερ.

Η Little Grey και η Little White γεννήθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά αιχμαλωτίστηκαν όταν ήταν περίπου δύο ετών για να αποτελέσουν την ατραξιόν ενός εκ των μεγαλύτερων ενυδρείων στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο είδος φάλαινας, λένε οι ειδικοί, υποφέρει στην αιχμαλωσία και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο τεχνητό περιβάλλον. Οι δύο φάλαινες είναι σήμερα ελεύθερες χάρη στις πιέσεις μιας βρετανικής εταιρείας.

Little Grey & Little White get a new home (China/Iceland) - BBC News - 20th June 2019

Πρόκειται για τον όμιλο Merlin Entertainment, στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων η Legoland και η Μαντάμ Τισό. Το 2012 ο όμιλος αγόρασε το ενυδρείο Changfeng Ocean World Zoo, στο οποίο ζούσαν από το 2012 οι δύο φάλαινες. Από τότε ξεκίνησαν οι προσπάθειες αναζήτησης ενός νέου σπιτιού για τις Little Grey και η Little White.

Το νέο καταφύγιο βρίσκεται, περίπου 9.656 χιλιόμετρα από τη Σαγκάη. στην ακτή  Klettsvik στο νησί Heimaey της Ισλανδίας. Το μακρύ τους ταξίδι προς την ελευθερία περιλαμβάνει αεροπορική μεταφορά, επιβίβαση σε φέρι και σε φορτηγό.

«Δουλεύαμε 18 μήνες με τα θηλαστικά για να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι έτοιμα για το μακρύ ταξίδι», λέει στο BBC ο επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sea Life Trust.

Η ισλανδική ακτή είναι το πρώτο ανοικτό καταφύγιο φαλαινών στον κόσμο. Στην ίδια ακτή έδινε… σόου μια άλλη γνωστή αλλά φονική φάλαινα. Ήταν ο Κέικο της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας «Ελευθερώστε τον Γουίλι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ