Κατοικιδια

Επισκέπτες ζωολογικού «παλεύουν» με λιοντάρι για το κρέας (video)

«Θεωρώ ότι αυτό που κάνουμε είναι 100% σωστό, το λιοντάρι το λατρεύει» λέει αμετανόητος ο ιδιοκτήτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tug-of-war with a lion? Dartmoor zoo offers 'cruel' challenge

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου Dartmoor στην Βρετανία έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην πρόκληση μεταξύ ανθρώπου και θηρίου, όπου καλούνται να «παλέψουν» με ένα λιοντάρι για το ποιος θα πάρει το κομμάτι κρέας.

Το κρέας είναι δεμένο σε ένα σκοινί και όταν το λιοντάρι επιχειρεί να το φάει τότε η ομάδα των ανθρώπων από την άλλη πλευρά του κελιού το τραβά με δύναμη. Και έτσι η ντροπιαστική μάχη συνεχίζεται.

Αυτή η «απόλαυση» για μερικούς κοστίζει 15 λίρες ανά άτομο και όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει αντιπαράθεση με περισσότερους από 2.000 ανθρώπους να έχουν ήδη υπογράψει αίτηση για να σταματήσει αυτή η σχεδόν σαδιστική τακτική.

Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα που κάνουν λόγο για απίστευτη έλλειψη σεβασμού σε αυτά τα όμορφα μεγαλοπρεπή άγρια ζώα.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου, Μπέντζαμιν Μι, επιμένει ότι  όσοι διαμαρτύρονται δημιουργούν απλά φασαρία χωρίς να υπάρχει λόγος και ότι το ζώο λατρεύει αυτή την εμπειρία.

«Θεωρώ ότι αυτό που κάνουμε είναι 100% σωστό, το λιοντάρι το λατρεύει» λέει στην Plymouth Herald. «Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι νομίζουν ότι για να φάει το λιοντάρι πρέπει να κερδίσει τη μάχη αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Επίσης, νομίζουν ότι το λιοντάρι θα έχει πρόβλημα με τα δόντια του. Λοιπόν, έχετε δει τα δόντια λιονταριού. Τα δόντια τους είναι πάρα πολύ δυνατά- δεν βγαίνουν» λέει αμετανόητος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.