Κατοικιδια

Οδηγός σκοτώνει σπάνια πουλιά με το αυτοκίνητο και πανηγυρίζει (video)

Κατακραυγή στα social media - Υπό κράτηση ο δράστης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
emou2342.jpg
Youtube

Οι εικόνες προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι. Ο οδηγός του οχήματος, με πατημένο το πόδι στο γκάζι, παρασέρνει πουλιά, το ένα μετά το άλλο, πανηγυρίζοντας.

Με κάμερα κινητού τηλεφώνου καταγράφει την αποτρόπαια πράξη του που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Αυστραλία. «Γ@μ$μέν@. Το πέτυχα κι αυτό, κι αυτό...» ακούγεται να λέει στο video, διάρκειας 41 δευτερολέπτων, που έκανε τον γύρο των social media.

Fun Test: Which is Real? Dragon Drawing Challenge!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του abc.net.au, το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Cowangie, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, περίπου 500 χλμ. βορειοδυτικά της Μελβούρνης. Οι καταγγελίες των οικολόγων κινητοποίησαν την αστυνομία, η οποία εντόπισε και συνέλαβε τον 20χρονο οδηγό, το πρωί της Παρασκευής.

«Καταδικάζουμε τα περιστατικό, τέτοια βάναυση συμπεριφορά δείχνει ξεκάθαρα την απαξίωση της ζωής ανυπεράσπιστων πλασμάτων. Δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Προστασίας Άγριας Ζωής, χαρακτηρίζοντας «φρικιαστικό» το περιστατικό. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ο δράστης καταδίωκε με το όχημά του ένα κοπάδι εμού*, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10, σύμφωνα με δημοσίευμα του perthnow.com.au.

bbc-driver-australia.jpg
Facebook

Εκπρόσωπος της αστυνομίας εκτιμά ότι το συμβάν εκτυλίχθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Το video αναρτήθηκε στο Facebook, το βράδυ της Τετάρτης. Ο συλληφθείς κατηγορείται για βάναυση μεταχείριση ζώου, καταστροφή της προστατευόμενης Άγριας Πανίδας και χρήση κινητού τηλεφώνου ενώ οδηγούσε.

Ο οδηγός βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών και επιβολή προστίμου 54.000 δολαρίων. Η δίκη είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο.

*Το μεγαλύτερο ιθαγενές πουλί της Αυστραλίας, το οποίο -όπως και η στρουθοκάμηλος- δεν μπορεί να πετάξει και φθάνει σε ύψος έως και τα 2 μέτρα. Είναι αρκετά γρήγορο και μπορεί να φθάσει σε ταχύτητα τα 50 χλμ./ώρα.

emou32.jpg
Wikipedia

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ