Κατοικιδια

Σπάνια ρομαντική και δημόσια συνεύρεση - «Γκέι» λιοντάρια «πιάστηκαν» επ' αυτοφώρω στην Κένυα (εικόνα)

Ο φωτογράφος που απαθανάτισε τους «βασιλιάδες» εντυπωσιάστηκε με την τρυφερότητα των δύο αρσενικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379429-782879.jpg
Paul Goldstein

Μια σπάνια ρομαντική συνεύρεση δύο αρσενικών λιονταριών απαθανάτισε με τον φακό του ένας φωτογράφος άγριας φύσης στην Κένυα. Ο Πολ Γκόλντστιν ήταν κάπου κοντά στους θάμνους της περιοχής Μασάι Μάρα όταν είδε τα δύο αρσενικά λιοντάρια να ερωτοτροπούν και να συνευρίσκονται. Παρατήρησε μάλιστα το εξής: το ζευγάρωμα ενός θηλυκού λιονταριού με το αρσενικό γίνεται βίαιο προς το τέλος της πράξης, ενώ το ζευγάρωμα των δύο αρσενικών ήταν ιδιαίτερα τρυφερό.

Ο φωτογράφος είπε στην Daily Mail: «Είχα ακούσει για τέτοια ζευγαρώματα στην Μποτσουάνα, αλλά τέτοια δύναμη και σφρίγος δεν έχω ξαναδεί. Ήταν εκπληκτικό. Το ζευγάρωμα θηλυκού και αρσενικού διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, αυτά τα δύο ερωτοτροπούσαν για λεπτά και ήταν ιδιαίτερα τρυφερά μετά το τέλος της πράξης».   

Αν και η συνεύρεση μεταξύ δύο αρσενικών λιονταριών θεωρείται σπάνια, δεν είναι ανήκουστη. Αρκετοί βιολόγοι ισχυρίζονται ότι ομοφυλική συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί σε 1.500 διαφορετικά είδη ζώων και υπάρχουν αξιόπιστες καταγραφές για το ένα τρίτο αυτών των περιπτώσεων.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ