Κατοικιδια

Εισβολή 150 εκατομμυρίων αραχνών στα σπίτια της Βρετανίας (εικόνες)

Συναγερμός αραχνοφοβίας  - Το ζεστό καλοκαίρι αύξησε δραματικά τον πληθυσμό τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374710-773408.jpg

Έφτασε στη Βρετανία η εποχή που οι αράχνες κουρνιάζουν στις φωλιές τους και φέτος ο καιρός ήταν κατάλληλος για αναπαραγωγή. Σύμφωνα με δημοσίευμα έως και 150 εκατομμύρια αράχνες του είδους Eratigena atrica αναμένεται να εισβάλουν στα βρετανικά σπίτια για να φτιάξουν τις φωλιές τους στις πιο σκονισμένες γωνιές.  

Το συγκεκριμένο είδος αραχνών έχει μέγεθος περίπου 7,5 εκατοστά και συνήθως το χρώμα τους είναι σκούρο πορτοκαλί και καφέ. Το ζεστό καλοκαίρι στη Βρετανία δημιούργησε τις τέλειες συνθήκες για αναπαραγωγή και συνέβαλε στη δραματική αύξηση του πληθυσμού τους.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν περισσότερα από 35.000 διαφορετικά είδη αραχνών στον κόσμο, ενώ 550 είδη εξ αυτών συναντώνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αράχνη

Τα μωρά των αραχνών έρχονται στον κόσμο μετά από μήνες γονιμοποίησης. Η αρσενική αράχνη εντοπίζει τον ιστό της θηλυκής και κατοικοεδρεύει για εβδομάδες εκεί. Σε όλο αυτό το διάστημα γίνεται η αναπαραγωγή. Το θηλυκό αποθηκεύει το σπέρμα του αρσενικού κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αυτό της επιτρέπει να παράγει περισσότερους από δέκα σάκους με αυγά. Κάθε σάκος περιέχει έως και 60 αυγά.

Οι ειδικοί στον έλεγχο παρασίτων προτείνουν σε όσους σιχαίνονται τις αράχνες ή πάσχουν από αραχνοφοβία να απομακρύνουν τα φυτά από το σπίτι και να κλείσουν όλες τις χαραμάδες ειδικά στις πόρτες και στους τοίχους. Καλό είναι να μην αφήνουν ψίχουλα και να καθαρίζουν το σπίτι. Η βρομιά προσελκύει την αράχνη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ