Κατοικιδια

Τώρα πια ο Ντόναλντ Τραμπ έχει το σκόρο του (εικόνες, video)

Μικρός, σπάνιος και με «χρυσαφένιες ανταύγειες» ο Neopalpa donaldtrumpi

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337434-701887.jpg

Ένας μικροσκοπικός και σπανιότατος σκόρος είναι το πρώτο πλάσμα της φύσης που πήρε το όνομά του από τον 45ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χάρη στις «χρυσαφένιες του ανταύγειες» που θυμίζουν το μαλλί-σήμα κατατεθέν του Ντόναλντ Τραμπ.

Neopalpa donaldtrumpi

Ο μικρός Neopalpa donaldtrumpi ανακαλύφθηκε μεταξύ νότιας Καλιφόρνιας και βόρειου Μεξικού από τον Καναδό ερευνητή Βάζρικ Ναζάρι του Πανεπιστημίου της Οτάβα. Βρέθηκε εκεί που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θέλει να υψώσει ένα τείχος για να ανακόψει την ελεύθερη διέλευση και μετακίνηση ανθρώπων προς τη χώρα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο είδος φυτού ή ζώου ονοματίζεται από κάποιο πολιτικό ή άλλη διασημότητα. Για παράδειγμα εννέα είδη στη φύση λέγονται Μπαράκ Ομπάμα.

Ο καθηγητής εξελεγκτικής βιολογίας εύχεται ο Τραμπ μετά την τιμή που του έγινε να δείξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον. «Ελπίζω η διάσωση των σπάνιων οικοσυστημάτων των ΗΠΑ να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του. Όλα αυτά τα οικοσυστήματα κρύβουν αναρίθμητα άγνωστα είδη και πρέπει να προστατευθούν για τις επόμενες γενεές».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.