Κατοικιδια

Το έριξαν στον ύπνο στο Καταφύγιο της Αρκούδας (εικόνες, video)

Αποσύρονται οι αρκούδες στις φωλιές τους στο παγωμένο και κατάλευκο Νυμφαίο της Φλώρινας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336530-699017.jpg

«Έπεσε η νύχτα στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο». Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώνει ότι το καταφύγιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι το Μάρτιο. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν έχουν οδηγήσει τις περισσότερες αρκούδες στο καταφύγιο να αποσυρθούν στις φωλιές τους ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αρκτούρος

«Παρόλο που δεν έχουν ζήσει ποτέ ελεύθερες στη φύση ακολουθούν το ένστικτό τους και κάθε χρόνο πέφτουν σε χειμέριο ύπνο από τον οποίο αναμένεται να ξυπνήσουν το Μάρτιο. Έως τότε το Καταφύγιο θα παραμείνει κλειστό». Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό για τους επισκέπτες, κάθε Σαββατοκύριακο, το Καταφύγιο των Λύκων στις Αγραπιδιές Φλώρινας, όπου φιλοξενούνται 12 ζώα.

Αρκτούρος

«Πρώτα πήγαν για χειμέριο ύπνο οι γηραιότερες αρκούδες, δηλαδή ο Μήτσος και η Κατερίνα, που είναι 27 χρονών και οι 25χρονες Σάσα και Αλεξάνδρα, που είχαν έρθει από τον Ζωολογικό Κήπο της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον "Αρκτούρο". Το  Καταφύγιο φιλοξενεί 15 αρκούδες ενώ άλλες τέσσερις, μικρότερες σε ηλικία που δεν έχουν αποσυρθεί για ύπνο ζουν σε άλλο καταφύγιο, στον Αετό.

Αρκτούρος

Ραντεβού τον Μάρτιο

Έως τότε κάντε ΗΣΥΧΙΑ! 

Αρκτούρος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.