Κατοικιδια

«Έφυγε» με ευθανασία το γηραιότερο πάντα στον κόσμο (εικόνες)

Η «υπέροχη» Τζιά Τζιά έζησε 38 χρόνια αιχμάλωτη σε πάρκο του Χονγκ Κονγκ

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hong Kong giant panda Jia Jia was oldest ever in captivity

Πέθανε σε ηλικία 38 ετών το γηραιότερο σε αιχμαλωσία πάντα στον κόσμο. Ο θάνατος της Τζιά Τζιά, που στα ελληνικά σημαίνει «υπέροχη», ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του θεματικού πάρκου Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ, το σπίτι της από το 1999.

Η «υπέροχη» Τζιά Τζιά έζησε 38 χρόνια

Τους τελευταίους μήνες λύγιζε από το βάρος της προχωρημένης της ηλικίας, καθώς κατά μέσο όρο, τα γιγαντιαία πάντα ζουν για περίπου 20 χρόνια στη φύση και 30 χρόνια σε αιχμαλωσία. Η ηλικία της σε ανθρώπινα χρόνια ξεπερνούσε τα 100.

Το πάντα πλέον έτρωγε ελάχιστα και δεν μπορούσε να βαδίσει, με την επιδείνωση της υγείας της τις τελευταίες δύο εβδομάδες να υποχρεώνει τους υπεύθυνους του Ocean Park να προχωρήσουν σε ευθανασία. «Ήταν μέλος της οικογένειάς μας και θα μας λείψει πολύ. Ήταν μία σημαντική πρέσβειρα του είδους της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του θεματικού πάρκου.

Η «υπέροχη» Τζιά Τζιά έζησε 38 χρόνια

«Είχε αδυνατίσει τόσο που για ηθικούς λόγους και για να μην υποφέρει, οι κτηνίατροι του υπουργείου Γεωργίας, Αλιείας και Διατήρησης και του Ocean Park δέχθηκαν να προχωρήσουν σε ευθανασία.

Η Τζιά Τζιά γεννήθηκε το 1978 στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας και δόθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1999, με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από την επιστροφή της πρώην βρετανικής αποικίας στην κινεζική κυριαρχία. Γιόρτασε τα 37 της χρόνια τον Ιούλιο 2015 και το δώρο της ήταν μία σύνθεση από πάγο και χυμούς φρούτων.

Η «υπέροχη» Τζιά Τζιά έζησε 38 χρόνια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ