Κατοικιδια

Αφήστε ήσυχο τον νεκρό Χαράμπε

Χλευάζουν και τρολάρουν ένα ζώο που θανατώθηκε για να σωθεί ένα παιδί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136158-311212.jpg

Ο ζωολογικός κήπος του Σινσινάτι αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει λογαριασμό του στο Twitter, ο οποίος απέκτησε τεράστια επισκεψιμότητα μετά την ιστορία του γορίλα Χαράμπε που θανατώθηκε αναγκαστικά όταν ένα μικρό παιδί διέφυγε της προσοχής των γονιών του και έπεσε στον χώρο του ζώου.

Από τον Μάιο που ο Χαράμπε έφυγε από τη ζωή μέχρι σήμερα υπάρχει κόσμος στα social media, ο οποίος βομβαρδίζει το Twitter με χλευαστικά και προσβλητικά memes για το νεκρό ζώο. Η ιστορία του Χαράμπε και του τρίχρονου αγοριού πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την ίδια μέρα που ανέβηκε στο YouTube το βίντεο με την πτώση του παιδιού και την αναγκαστική θανάτωση του γορίλα τα σχόλια είχαν ξεπεράσει τις 41.000 σε διάστημα 48 ωρών. Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τους γονείς του παιδιού για τον πρόωρο και άδικο θάνατο του γορίλα.

Ο θάνατος του Χάραμπε έγινε αντικείμενο διαμάχης προκαλώντας θυμωμένα tweets και reports από φιλόζωους. Έχει προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και η μητέρα του αγοριού αντιμετώπισε κατηγορίες για την λανθασμένη ανατροφή των παιδιών και τις ικανότητές της ως γονέας, αν και αθωώθηκε από αυτές.

Ο γορίλας έγινε δημοφιλής στα social media και δεν άργησαν τα τρολ και τα σατιρικά σχόλια. «Δεν είναι εύκολο να ξεχάσουμε τον Χαράμπε. Η απώλεια είναι μεγάλη και όλα αυτά τα meme και η σάτιρα δεν μας βοηθούν», είπε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου πριν την διαγραφή του λογαριασμού της επίσημης σελίδας στο Twitter.

Ο ζωολογικός κήπος είχε απευθύνει έκκληση στους χρήστες να σταματήσουν να φτιάχνουν meme με το νεκρό ζώο. Αντέδρασαν με νέες και περισσότερες «δημιουργίες». Μετά από συνεχή παρενόχληση στο διαδίκτυο για το θάνατο του ζώου ο ζωολογικός κήπος του Σινσινάτι αναγκάστηκε να «σκοτώσει» τους λογαριασμούς του στα social media. Κάποιοι επέκριναν την απόφαση αυτή σχολιάζοντας: «Έσβησαν τον λογαριασμό τους στο Twitter όπως έσβησαν τον Χαράμπε από τη ζωή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ