- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιερρακάκης: Έχουν προγραμματιστεί 1.045.000 ραντεβού για εμβόλια
Πώς χρησιμοποιούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού
«Έχουν προγραμματιστεί 1.045.000 ραντεβού για εμβόλια», σύφμωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.
Τα 55.000 αγγίζουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί μέσα από το gov.gr, όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεσή τους και μέσα από τα ΚΕΠ.
Αναφορικά με τη χρήση του, ο υπουργός σημείωσε ότι «για αρχή είναι μια βεβαίωση που έχει υγειονομικό χαρακτήρα. Όμως έχει ανοίξει μια συζήτηση στην Ε.Ε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το πώς θα μπορούσε μια εκδοχή αυτής της βεβαίωσης να τη χρησιμοποιούμε και σαν εργαλείο διευκόλυνσης, για παράδειγμα να μπορεί κανείς να περνά τα σύνορα ευκολότερα, χωρίς να κάνει τεστ».
«Έχουν προγραμματιστεί 1,045 εκατ. ραντεβού για το εμβόλιο»
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το ποσοστό των ραντεβού σε σχέση με τους εμβολιασμούς ξεπερνά το 95%, φτάνοντας σχεδόν το 98%, ενώ αποκάλυψε ότι έχουν προγραμματιστεί 1,045 εκατ. ραντεβού για το εμβόλιο. «Από αυτούς, οι 468.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι 230.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Όσο δε θα αυξάνεται η διαθεσιμότητα των εμβολίων, ολοένα και περισσότεροι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα», υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης.
Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, επισήμανε ότι το υπουργείο εξετάζει τεχνολογικές λύσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης για την κυκλοφορία των πολιτών πέρα από τα SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033, ωστόσο δεν είναι ακόμα σε επίπεδο ανακοινώσεων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διακρίθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed
Επόμενος σταθμός η Λήμνος
Βοηθά η άσκηση με αντιστάσεις στον περιορισμό της εξέλιξής της;
Το εύρημα που εντυπωσίασε τους επιστήμονες
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα
Ένα επεισόδιο για τους φόβους που μας προστατεύουν, για εκείνους (τις φοβίες) που μας φυλακίζουν και για τη στιγμή που αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε όχι «πώς θα σταματήσω να φοβάμαι», αλλά «τι είναι αυτό που φοβάται μέσα μου;».
Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού εξηγεί τι τελικά ισχύει με το συγκεκριμένο ψάρι
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων στρέφεται πλέον και στις γυναίκες που δεν θηλάζουν
Πώς οι επιπτώσεις της ακραίας ζέστης δεν περιορίζονται στην ατομική δυσφορία, αλλά επεκτείνονται στην εργασία, τη μάθηση και στην ευρύτερη λειτουργία της κοινωνίας.
Τα πρώτα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης
Επιπλέον, μπορούν να καταγράψουν τη βλάβη που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών
Και αν ναι,...θέλουμε πραγματικά να σβήσουμε όσα μας πόνεσαν;
Μια συνήθεια που περνά απαρητήρητη, όμως αλλάζει πολλά
Πολλοί λένε ότι δεν τους αρέσει, άλλοι ότι δεν έχουν χρόνο και άλλοι ότι προτιμούν να κάνουν κάτι διαφορετικό
Τι προτείνουν οι ειδικοί
Συχνά διαγιγνώσκεται λανθασμένα, ενώ τα αίτιά της παραμένουν ασαφή - Πώς αντιμετωπίζεται
Η ανησυχία αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς η αντοχή των βακτηρίων στα αντιβιοτικά αυξάνεται διεθνώς
Επενδύοντας στη νέα γενιά ιατρών που θα διαμορφώσουν το αύριο της ιατρικής επιστήμης
Η αξία της έγκειται στη δυνατότητά της να απεικονίζει με ακρίβεια τη δομή και τη λειτουργία της καρδιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.