- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Doctor Next 2 Me: Δωρεάν σύστημα τηλεϊατρικής για όλους
Μεγάλη η εθελοντική συμμετοχή γιατρών όλων των ειδικοτήτων
Δωρεάν επικοινωνία με γιατρό όλο το 24ωρο παρέχει η πλατφόρμα τηλεϊατρικής Doctor Next 2 Me, μια συνέργεια της Περιφέρειας Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Doctor Next 2 Me
Δωρεάν διατίθεται στους πολίτες το πρωτοποριακό σύστημα τηλεϊατρικής Doctor Next 2 Me, με εγγεγραμμένους περισσότερους από 1.124 εθελοντές ιατρούς της Αθήνας, όλων των ειδικοτήτων. Η εφαρμογή, που αποτελεί συνέργεια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, με το Doctor Next 2 Me, την εταιρία που το ανέπτυξε, ξεκίνησε την Κυριακή, 5 Απριλίου, παρέχοντας τη δυνατότητα ασφαλούς βιντεοκλήσης και επικοινωνίας ασθενών με ιατρό κάθε ειδικότητας. Μέσα σε λίγες ώρες περισσότεροι από 500 ασθενείς επικοινώνησαν με ιατρούς που έχουν εγγραφεί στο Doctor Next 2 Me, αφήνοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τη συνέργεια αυτή. Ο ασθενής δύναται να επικοινωνήσει όλο το 24ωρο με ιατρό όλων των ειδικοτήτων λαμβάνοντας εξειδικευμένες συμβουλές.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Το πρωτοποριακό σύστημα τηλεϊατρικής εντάσσεται στο δίχτυ προστασίας που έχει δημιουργήσει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής για τους πολίτες. Αξιοποιούμε τη τεχνολογία για να ενισχύσουμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, με στόχο να διασφαλιστεί τόσο η παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων όσο και η παρακολούθηση των ασθενών με κορωνοϊό που παραμένουν στο σπίτι προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές επιπλοκές και να μην καταλήξουν όλα αυτά τα περιστατικά στα νοσοκομεία. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους εθελοντές γιατρούς που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια καθώς και την εταιρία Doctor Next 2 Me που σχεδίασε και διέθεσε δωρεάν για το διάστημα της παρούσας κρίσης την πλατφόρμα στον ΙΣΑ και στην Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας ένα ακόμα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε κανένα σπίτι, καμιά οικογένεια, κανείς συμπολίτης μας να μη μείνει μόνος στις δύσκολές μέρες που διανύουμε. Με όλες τις δυνάμεις μας είμαστε δίπλα στους πολίτες της Αττικής».
Από την πλευρά του ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής του Doctor Next 2 Me, Απόστολος Καγκελάρης, δήλωσε: «Στις κρίσεις, τις λύσεις τις δίνουμε όλοι ναζί! Από τη μεριά μας, έχοντας πολυετή εμπειρία στον τομέα των πρωτότυπων mobile εφαρμογών και διαθέτοντας ένα πολύτιμο εργαλείο τηλεϊατρικής & επειγουσών υπηρεσιών υγείας, που μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα το κοινό στην εύρεση γιατρού σε ώρα έκτακτης ανάγκης, την πλατφόρμα Doctor Next 2 Me, μετασχηματίσαμε με την ομάδα των έμπειρων συνεργατών μας και προσαρμόσαμε στις ανάγκες της κρίσης που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός την εφαρμογή μας και την διαθέσαμε – σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ – σε όλους τους Έλληνες πολίτες και όλους τους Έλληνες γιατρούς, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, εντελώς δωρεάν, και με τρόπο απλούστατο στη χρήση: Μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού! Θέτουμε επίσης, την τεχνογνωσία μας για την καλή λειτουργία της εφαρμογής στην υπηρεσία των πολιτών και των ιατρών της χώρας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους εθελοντές ιατρούς από όλη την Ελλάδα, που τόσο πρόθυμα συμμετέχουν κι εκείνοι στην κοινή προσπάθεια να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνήθειες που έχουν γίνει μέρος της ρουτίνας ίσως να μας επιβαρύνουν αρκετά
Η ουσιαστική συμμετοχή των ανθρώπων με βιωμένη εμπειρία είναι αναγκαία στη φροντίδα της ψυχικής υγείας
Το υψηλότερο ποσοστό (52%) καταγράφηκε στους ανθρώπους ηλικίας 65-74 ετών
Πώς η συνεχής γκρίνια μπορεί να ενισχύσει την αρνητική σκέψη και το στρες
Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα avatar που ελέγχεται με τη σκέψη
Οι επιφάνειες που αγγίζουμε καθημερινά χρειάζονται περισσότερη προσοχή
Πώς θα εκπαιδεύσουμε ξανά το μυαλό μας να συγκεντρώνεται
Συνύπαρξη δύο καταστάσεων που μπορούν να αλληλοτροφοδοτούνται και να επηρεάζουν σημαντικά την υγεία
Μία από τις συχνότερες αισθητικές επεμβάσεις
Οι επιστήμονες εξετάζουν μια νέα γενιά ενέσιμων θεραπειών
Τα στοιχεία από την Αγγλία, τις ΗΠΑ και την Ολλανδία
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο κατά της Πανώλης του Ιρκούτσκ βρίσκεται στη Σιβηρία, όπου αρκετοί ακόμη άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα
Τι μπορεί να εξηγεί γιατί επιστρέφουν
Tα συμπληρώματα κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές
Η ψυχολογική επίπτωση και η επίδραση στην καθημερινότητα
Ακόμη και λίγες ημέρες περπατήματος την εβδομάδα φαίνεται να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία
Σύσταση χρειάζεται και στη διακοπή τους
Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026, η Astir Beach υποδέχεται ξανά τις Ladies για 5 χιλιόμετρα γεμάτα χαμόγελα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.