1821 Digital Gallery
Ο ρόλος της αυτομέτρησης στη διαχείριση του διαβήτη
ΤΕΥΧΟΣ 724

Ο ρόλος της αυτομέτρησης στη διαχείριση του διαβήτη

Τα συστήματα CONTOUR®NEXT αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο κάθε ατόμου με διαβήτη αλλά και των επαγγελματιών υγείας που τα υποστηρίζουν
CONTOUR® NEXT : Η νέα εποχή των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης αίματος

Τα επίπεδα γλυκόζης αίματος είναι κυμαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και κάθε ημέρα εξαιτίας των φυσιολογικών εναλλαγών της καθημερινότητας. Ο μοναδικός τρόπος για τα άτομα με διαβήτη να γνωρίζουν πόσο καλά χειρίζονται τον διαβήτη τους κάθε μέρα είναι με τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου τους με ένα αξιόπιστο και ακριβές σύστημα αυτομέτρησης. 

Η συχνότητα και ο χρόνος μέτρησης εξαρτάται από τον λόγο για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί η πληροφορία. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο έχει σταθερό σάκχαρο, τότε το επίπεδο της γλυκόζης του αρκεί να μετριέται 2 φορές την εβδομάδα, ενώ εάν έχει μεταβαλλόμενο σάκχαρο, τότε το άτομο πρέπει να κάνει μετρήσεις αρκετές φορές μέσα στην ίδια ημέρα. 

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην επιλογή ενός συστήματος  παρακολούθησης

Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος μέτρησης (μετρητής και ταινίες) σχετίζεται όχι μόνο με τα επίπεδα ακριβείας, που αυτό τεκμηριωμένα μπορεί να προσφέρει, αλλά και με την ευκολία χρήσης του, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων διαχείρισης και ερμηνείας των αποτελεσμάτων μέτρησης. 

Σχετικα
49ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη
49ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη

Διαφορετικοί μετρητές έχουν διαφορετικά επίπεδα ακριβείας ακόμη και αν πληρούν τις απαιτήσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα. Μια ανακριβής μέτρηση αλλά και διαρκώς ανακριβείς μετρήσεις της γλυκόζης αίματος μπορεί να επιφέρουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως υπεργλυκαιμικά επεισόδια που δεν εντοπίζονται, λάθος υπολογισμό δοσολογίας ινσουλίνης με αποτέλεσμα μια σοβαρή υπογλυκαιμία, αλλά και μη σωστή ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα συνολικά. 

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή ενός συστήματος αυτοπαρακολούθησης γλυκόζης αίματος ως προς την ακρίβεια και αξιοπιστία του, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις ατόμων με διαβήτη που λαμβάνουν ινσουλίνη ή εκκριταγωγά ινσουλίνης. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν, μεταξύ άλλων, όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 αλλά και διαβήτη τύπου 2 σε ινσουλίνη. 

CONTOUR® NEXT : Η νέα εποχή των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης αίματος 

Σχετικα
Ο ρόλος του διαβήτη και άλλων ενδοκρινικών παθήσεων στην υπέρταση
Ο ρόλος του διαβήτη και άλλων ενδοκρινικών παθήσεων στην υπέρταση

Όλοι οι μετρητές επόμενης γενιάς, με βασικούς τους CONTOUR®XT και CONTOUR®NEXT ONE, σε συνδυασμό με τις ταινίες CONTOUR®NEXT, προσφέρουν τεκμηριωμένα τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και αξιοπιστία στην ελληνική αλλά και παγκόσμια αγορά, που ξεπερνούν και υπερκαλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις ακρίβειας ISO 15197:2015. Έτσι, παρέχουν μέγιστα επίπεδα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στα αποτελέσματα μέτρησης. 

H διαδικασία μέτρησης γίνεται σε 3 μόνο απλά βήματα: 1) άνοιγμα του μετρητή με εισαγωγή ταινίας μέτρησης 2) λήψη ελάχιστης ποσότητας αίματος (μόνο 0.6μL) και γρήγορη ανάγνωση αποτελέσματος με μεγάλα ευδιάκριτα ψηφία 3) κλείσιμο του μετρητή με την αφαίρεση της ταινίας μέτρησης. 

Μια σειρά χαρακτηριστικών καθιστούν τα συστήματα αυτά μοναδικά στο είδος τους αν λάβει κανείς υπόψη του το μέγεθος και την ποιότητα των οθονών τους, καθώς και τη φωτιζόμενη θύρα ταινιών μέτρησης σε 4 διαφορετικά χρώματα (λευκό για μέτρηση στο σκοτάδι, κόκκινο για ένδειξη αποτελέσματος κάτω από το εύρος στόχου, πράσινο για ένδειξη αποτελέσματος εντός στόχου και κίτρινο για ένδειξη αποτελέσματος πάνω από το εύρος στόχου).

Η εγγύηση καλής λειτουργίας των μετρητών είναι 5 χρόνια. Επίσης, οι ταινίες μέτρησης διαθέτουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, 24 μήνες, διατηρώντας σταθερή τη δράση τους εφόσον φυλάσσονται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή στο ειδικό φιαλίδιό τους. Συνολικά τόσο ο μετρητής όσο και οι ταινίες CONTOUR®, ακόμη και αν βρεθούν σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας, η κανονική τους λειτουργία δεν επηρεάζεται, αρκεί να τοποθετηθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά, ώστε να επανέλθουν σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας. 

Η ίδια φιλοσοφία απλότητας και ευκολίας χρήσης χαρακτηρίζει και την εφαρμογή διαχείρισης διαβήτη CONTOUR®DIABETES. Όσοι διαθέτουν smartphone ή tablet μπορούν να επωφεληθούν από τις λειτουργίες της εφαρμογής που εκτός από ένα πολύ εύκολο και κατανοητό ψηφιακό ημερολόγιο, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο επικοινωνίας και διασύνδεσης των ατόμων με διαβήτη τόσο με τους οικείους τους αλλά κυρίως και με τους επαγγελματίες υγείας που τα παρακολουθούν.

Όλα αυτά καθιστούν τα συστήματα επόμενης γενιάς CONTOUR®NEXT τον ιδανικό σύμμαχο κάθε ατόμου με διαβήτη αλλά και των επαγγελματιών υγείας που τα υποστηρίζουν, βοηθώντας τους να κατανοήσουν και να διαχειριστούν καλύτερα τον διαβήτη τους.  

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5