Visual Browsing
Osteon Orthopedic & Spine Clinic
ΤΕΥΧΟΣ 678

Osteon Orthopedic & Spine Clinic

Νέο και απόλυτα εξειδικευμένο Ορθοπεδικό πολυιατρείο

Η Osteon Orthopedic & Spine Clinic δημιουργήθηκε από ειδικούς στο αντικείμενό τους οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν σε εγνωσμένης αξίας ορθοπεδικά κέντρα του εξωτερικού (Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Αυστραλία) και απέκτησαν πολυετή πείρα. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο για την Ελλάδα, τα ιδρυτικά στελέχη της Osteon αποφάσισαν να κάνουν την αντίθετη από τη συνηθισμένη διαδρομή και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Στην πλέον παραγωγική φάση της ζωής τους, επέλεξαν να στηρίξουν τους Έλληνες ασθενείς αλλά και να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους από το εξωτερικό στον πολλά υποσχόμενο τομέα του ιατρικού τουρισμού. Συναντήσαμε τους ειδικούς ιατρούς, οι οποίοι μας μίλησαν για τη δημιουργία του κέντρου, τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασθενείς και τις θεραπείες που εφαρμόζουν. 

Γεώργιος Μάζης, Ορθοπεδικός - Χειρουργός, MD, MSc, PhD, FEBOT

Tι είναι η Osteon;
Η Osteon είναι ένα ορθοπεδικό κέντρο, στο οποίο καλύπτεται όλο το φάσμα των ορθοπεδικών παθήσεων, από ιατρούς με απόλυτη εξειδίκευση αλλά και, ταυτόχρονα, αφοσίωση στις γενικές αρχές της ιατρικής επιστήμης και ηθικής.
Συγκεκριμένα, το Τμήμα Αθλητικών Κακώσεων και Παθήσεων Άνω Άκρου, υπεύθυνοι του οποίου είναι οι Δρ. Γεώργιος Α. Μάζης και Δρ. Παναγιώτης Γ. Πάντος, αναλαμβάνει, εκτός από τις αθλητικές κακώσεις, την αντιμετώπιση όλων των παθήσεων του άνω άκρου, δηλαδή του ώμου, του αγκώνα και της άκρας χείρας.
Το Τμήμα της Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης έχει υπεύθυνο τον Δρ. Κωνσταντίνο Α. Σταραντζή και αναλαμβάνει όλες τις παθήσεις και παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, από τον αυχένα μέχρι τον κόκκυγα.
Το Τμήμα Επανορθωτικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ισχίου - Γόνατος έχει υπεύθυνο τον Δρ. Βασίλειο Ι. Σακελλαρίου και αναλαμβάνει την αντιμετώπιση όλου του φάσματος των οξέων και χρόνιων παθήσεων του ισχίου και του γόνατος αλλά και τις αθλητικές κακώσεις αυτών των αρθρώσεων.
Το Τμήμα Ποδοκνημικής και Άκρου Ποδός έχει υπεύθυνο τον Δρ. Παναγιώτη Συμεωνίδη και καλύπτει όλο το φάσμα της συντηρητικής και χειρουργικής αντιμετώπισης των παθήσεων και κακώσεων κάτω από το επίπεδο του γόνατος.

Γιατί να επιλέξει ο ασθενής την Osteon; 
▶ Ολιστική φροντίδα: Διότι προσφέρονται οι πλέον εξειδικευμένες θεραπείες για κάθε πάθηση, αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται και όλο το φάσμα των παθήσεων της ορθοπεδικής. Αυτό σημαίνει ότι στην Osteon θα βρει απόλυτα εξειδικευμένη φροντίδα (last stop clinic), σε κορυφαίο επίπεδο, για οποιοδήποτε πρόβλημα ορθοπεδικής φύσης τον ταλαιπωρεί. 
▶ Ομαδική προσέγγιση : Οι εξειδικευμένοι ιατροί της Osteon βρίσκονται πάντα σε άμεση συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ τους, ώστε να αντιμετωπίζουν τις πλέον δύσκολες και απαιτητικές περιπτώσεις συνεργικά και συνολικά. Αυτή η προσέγγιση είναι αποδεδειγμένα η πιο αποτελεσματική και εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια για τους ασθενείς μας. 
▶ Γνώση - Εξειδίκευση - Εμπειρία: Οι ιατροί που στελεχώνουν την Osteon είναι αφοσιωμένοι στο γνωστικό αντικείμενο που υπηρετούν. Υπόκεινται σε συνεχείς αξιολογήσεις, ενώ η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους αναγνωρίζονται από τα πιο απαιτητικά νοσηλευτικά ιδρύματα και συστήματα υγείας του κόσμου, στα οποία απέκτησαν πολυετή εμπειρία.
▶ Δεύτερη Γνώμη: Στην Osteon δίνεται η ευκαιρία  στον ασθενή να ζητήσει 2η γνώμη από χειρουργούς που ασκούν την ιατρική σε προηγμένα συστήματα υγείας, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Σχετικα
«Κλείδωμα των δακτύλων»: Ποιοι επαγγελματίες κινδυνεύουν περισσότερο;
«Κλείδωμα των δακτύλων»: Ποιοι επαγγελματίες κινδυνεύουν περισσότερο;

Πώς ελέγχεται η ποιότητα των υπηρεσιών σας;
Η διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών αλλά και η συνεχής βελτίωσή μας στηρίζεται:
▶ Στην εφαρμογή επιστημονικά τεκμηριωμένων πρωτοκόλλων και θεραπειών με αποδεδειγμένη και μετρήσιμη αποτελεσματικότητα.
▶ Στη συλλογή δεδομένων από τους ασθενείς μας και την αξιοποίηση των δεδομένων αυτών για τη διαρκή αξιολόγηση του έργου μας από τους ίδιους τους ανθρώπους που φροντίζουμε.
▶ Στην εφαρμογή τακτικού εσωτερικού ελέγχου για την αποδοτικότητα και ασφάλεια των θεραπειών μας, καθώς επίσης και για τη διασφάλιση της τήρησης όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.
▶ Στα τακτικά επιστημονικά συμβούλια των ειδικοτήτων, τα οποία διασφαλίζουν την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη προσέγγιση των ορθοπεδικών παθήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζονται στο ιατρείο.

Ποιες είναι οι πλέον μοντέρνες θεραπείες στον χώρο της ορθοπεδικής;
Είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς μόνο μερικές από αυτές. Αναμφισβήτητα, ζούμε σε μια εποχή που αλλάζουν τα πάντα με μεγάλη ταχύτητα. Η ορθοπεδική του σήμερα πατάει στις γνώσεις του χθες, αλλά δεν έχει πολλές ομοιότητες με αυτό που ξέραμε ακόμα και πριν από μία δεκαετία, πόσο δε μάλλον τον προηγούμενο αιώνα. 
Έχουμε πλέον κατευθυνθεί προς τη λογική του ελάχιστου χειρουργικού τραύματος, η οποία συμβαδίζει με τα θέλω και τις απαιτήσεις των ασθενών μας για αναίμακτα και ανώδυνα χειρουργεία, με ημερήσια ή καθόλου νοσηλεία και τάχιστη επάνοδο σε όλες τις δραστηριότητες. 
Η τεχνολογία έχει κάνει εφικτό να επιτυγχάνονται τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα μέσω πολύ μικρών οπών του δέρματος, κάνοντας χρήση καμερών υψηλής ανάλυσης (4Κ), ειδικών μικροσκοπικών εργαλείων, μικροσκοπίων, διεγχειρητικών πλοηγών και ρομποτικών βραχιόνων, αλλά και ειδικών υλικών, τα οποία είναι λιγότερο ογκώδη και αντικαθιστούν μόνο τα φθαρμένα τμήματα του σκελετού.
Ένα βήμα παραπέρα, οι βιολογικές θεραπείες (αυτόλογοι παράγοντες, βλαστοκύτταρα) έρχονται να καθυστερήσουν αλλά και να αναστρέψουν τη φθορά, να επιδιορθώσουν με βιολογικό τρόπο τραύματα και κακώσεις και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται κάποια χειρουργική επέμβαση ή νοσηλεία σε νοσοκομείο. Βέβαια, σε αυτόν τον τομέα βρισκόμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια της εξέλιξης, αλλά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά και ενθαρρυντικά. 
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το σημαντικότερο όλων και η ύψιστη προτεραιότητα, πέρα από τη σωστή και ακριβή διάγνωση, είναι ο σεβασμός και η αγάπη απέναντι στον ασθενή. Αυτά παραμένουν για εμάς θεμελιώδεις αρχές και έπονται οι θεραπευτικές επιλογές. Οι νέες θεραπείες, οι οποίες υπόσχονται εντυπωσιακά αποτελέσματα με σχεδόν «μαγικό τρόπο», είναι υπό στενή παρακολούθηση κάτω από το μικροσκόπιό μας και ποτέ δεν τις προτείνουμε στους ασθενείς μας εάν δεν είναι αποδεδειγμένα ασφαλείς και αποτελεσματικές. 

Σχετικα
Χανιά: Μοριακός αναλυτής για τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομείο
Χανιά: Μοριακός αναλυτής για τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομείο


(από αριστερά προς δεξιά) Βασίλειος Ι. Σακελλαρίου Ορθοπεδικός - Χειρουργός, MD, MSc, PhD// Παναγιώτης Συμεωνίδης Ορθοπεδικός - Χειρουργός, MD, PhD// Παναγιώτης Γ. Πάντος Ορθοπεδικός - Χειρουργός, MD, MSc, PhD// Κωνσταντίνος Α. Σταραντζής Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης MD, PhD

Γιατί δημιουργήθηκε η Osteon;
Η Osteon δεν δημιουργήθηκε απλώς για να καλύψει το κενό της ομαδικής προσέγγισης στον χώρο των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Τη δημιουργήσαμε για να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες αρχές που τις προσφέρουμε στο εξωτερικό. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε το παράδειγμα ώστε αυτή η προσέγγιση να γίνει θεσμός και στην Ελλάδα.  

Ιnfo: Osteon Orthopedic & Spine Clinic, Λ. Κηφισίας 153 & Βασ. Σοφίας 4, Μαρούσι

 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5