- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γυναίκα της Χρονιάς η Ιουλία Τσέτη
Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΦΕΤ βραβεύθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης CPHI ως μια πρωτοπόρος στη φαρμακευτική βιομηχανία
Ιουλία Τσέτη: Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΦΕΤ βραβεύθηκε ως η Γυναίκα της Χρονιάς στο πλαίσιο της έκθεσης CPHI 2024
Ως η Γυναίκα της Χρονιάς αναδείχθηκε η Ιουλία Τσέτη, διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΦΕΤ, για τη δέσμευσή της στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη, στο πλαίσιο της έκθεσης CPHI 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της διοργάνωσης, η Ιουλία Τσέτη «θεωρείται ως μια αληθινή οραματίστρια και πρωτοπόρος στη φαρμακευτική βιομηχανία και έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στο παγκόσμιο τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης».
Πρόκειται για μια σπουδαία παγκόσμια διάκριση, με συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, για την πρόεδρο και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Δρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και του πανεπιστημίου Πατρών.
Το βραβείο WOMAN of the YEAR 2024 απονεμήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης CPHI 2024, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία, ενώνοντας τους ανθρώπους της υγείας εδώ και 35 χρόνια. Η κυρία Τσέτη βραβεύθηκε για την αφοσίωση και τη δέσμευσή της σε θέματα καινοτομίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής υπευθυνότητας. Μέσα από τον ρόλο της ως επικεφαλής του ΟΦΕΤ αλλά και ως επιστήμονας, η κυρία Τσέτη διακρίθηκε για τα επιστημονικά και επιχειρηματικά επιτεύγματά της ως «αληθινή οραματίστρια και πρωτοπόρος του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, έχοντας αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στην παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία».
Στο μήνυμά της η κυρία Τσέτη, παραλαμβάνοντας το βραβείο τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι συγκινημένη για τη διάκριση αυτή, η οποία με ενδυναμώνει και με καθιστά ακόμη πιο υπεύθυνη όσον αφορά στα ζητήματα της φαρμακοβιομηχανίας, της έρευνας και της καινοτομίας. Το γνωστικό μου πεδίο και οι σπουδές μου στη φαρμακευτική και τις βιοεπιστήμες, με οδήγησαν στην έρευνα, την οποία υπηρετώ με αφοσίωση και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, καθώς επιδιώκω να βρίσκομαι όσο περισσότερο μπορώ στο εργαστήριο.
Χρειαζόμαστε περισσότερους νέους ανθρώπους και γυναίκες στο πεδίο των βιοεπιστημών, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν μέσα από το μονοπάτι της έρευνας, καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες, καθώς γνωρίζουμε ότι οι προκλήσεις –υγειονομικές και κλιματικές– θα συνεχίσουν να μας επισκέπτονται. Και μιλώντας για καινοτομία, να επισημάνω ότι αποτελεί το πεδίο το οποίο θα μας ταξιδέψει μακριά και θα σφραγίσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της οικονομίας, του επιχειρείν και της έρευνας σε κάθε χώρα.
Με τη λογική αυτή πορεύεται, άλλωστε, και ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), ο οποίος μετρά 60 χρόνια ζωής, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η καινοτομία και η έρευνα. Η έκρηξη των νεοφυών επιχειρήσεων, των spinoff και οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, δείχνουν ανάγλυφα τι μπορεί να προσφέρει η καινοτομία στην εποχή μας, βελτιώνοντας καθοριστικά τις ζωές μας, προσφέροντας πρωτοποριακά προϊόντα και δείχνοντας έναν άλλο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι νέες γενιές».
Ο ΟΦΕΤ με πάνω από μισό αιώνα ζωής στα φαρμακευτικά δρώμενα, με τις βιομηχανίες του Uni-pharma και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την υπό σύσταση μονάδα εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, βρίσκεται πάντα κοντά στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και του ασθενή. Την έκθεση CPHI 2024 στο Μιλάνο επισκέφθηκαν 60.000 επισκέπτες, ενώ συμμετείχαν σε αυτήν 2.400 επιχειρήσεις από 166 χώρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Όταν ένα σύμπτωμα επιμένει, να επιμένουν και οι γονείς» - Πώς βοηθά η «Φλόγα» τις οικογένειες των μικρών ασθενών
H κλινική δοκιμή γίνεται από το UCL
Ένας συνδυασμός παραγόντων που προδιαθέτουν για καρδιαγγειακή νόσο
Youtuber αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα και να μοιραστεί αποτελέσματα και εντυπώσεις
Πώς μεταδίδεται και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
Στενή η σχέση μεταξύ οσφυαλγίας και διαταραχών του ύπνου
Μέσα στα χρόνια έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες για τα αίτια του χασμουρητού – και μόλις προέκυψε μία νέα
Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων: Πρόγραμμα πρωινής Γυμναστικής και Δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο
Οδοντίατρος επισημαίνει μερικά λάθη ακόμα που κιτρινίζουν τα δόντια μας
Η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου λόγω καρκίνου στην Ευρώπη
Παγκόσμια έρευνα - Μελετήθηκαν γενετικά δεδομένα από περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα σε 29 χώρες
Το πρόγραμμα «Γεύματα Ζωής» στηρίζει τις ασθενείς
Οι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη αυτής της επιπλοκής
Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο παίδων «Αγία Σοφία»
Tι λέει η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου
Γιατί είναι δύσκολο να μεταλλαχθεί - Οι διαφορές σε σχέση με το 2019
Μια προσέγγιση στο έργο του στοχαστή Byung Chul Han
Οι τροφές που βοηθούν στην παραγωγή της
Η ηθοποιός Marilu Henner υποφέρει από ένα σπάνιο σύνδρομο που κάνει την καθημερινότητά της λίγο πιο κουραστική
Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και διάγνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.