Health & Fitness

Podcast Health bites - Αστερία Σταματάκη | Ο ρόλος της χειρουργικής στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Μια συζήτηση με τον Ευάγγελο Μενενάκο

Αστερία Σταματάκη
Αστερία Σταματάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, τα ποσοστά της παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί δραματικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο 2,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι (σχεδόν το 30%) είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Η παχυσαρκία συνδέεται με πολλά νοσήματα, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, διαβήτης, καρκίνος, χρόνια νεφρική νόσος, κατάθλιψη.

Στο 17o επεισόδιο του Podcast Health Bites, με τον καθηγητή Ευάγγελο Μενενάκο συζητάμε για τις σοβαρές επιπτώσεις της παχυσαρκίας, για τους τρόπους αντιμετώπισης της και κυρίως για τον ρόλο της χειρουργικής της παχυσαρκίας.

O Ευάγγελος Μενενάκος, καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Ε’ Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ευγενίδειο»
O Ευάγγελος Μενενάκος, καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Ε’ Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ευγενίδειο»

*Τα φάρμακα και οι μέθοδοι που αναφέρονται στο podcast δεν προτείνονται ως συνιστώμενη αγωγή ή αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ή άλλης νόσου. Κάθε άτομο χρειάζεται εξατομικευμένη φροντίδα. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.


Τι θα ακούσετε στο podcast «Health bites» με την Αστερία Σταματάκη

Το podcast «Health Bites» με την Αστερία Σταματάκη εστιάζει σε θέματα διατροφής και υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αναλύουμε ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν και πολλές φορές μας προβληματίζουν. Θα καταρρίψουμε μύθους. Θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος καθώς και την επίδραση της τροφής σ’ αυτό. Είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, την ισορροπημένη διατροφή, την υγεία του εντέρου, τις ορμόνες, τον ύπνο, την ψυχική μας διάθεση ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μας συμβουλεύουν για το πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να ζήσουμε καλύτερα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ