- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Συνεργασία Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου
Με έμφαση στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου συμφώνησαν σε στρατηγική συνεργασία
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού και του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου υπεγράφη στην Αθήνα, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου φορέα (PPP) και ένα μεταβατικό βήμα προόδου στην συνεργασία των χωρών στον τομέα της υγείας.
Η στρατηγική αυτή συνεργασία πηγάζει από το κοινό όραμα των δυο πλευρών για την συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση τoυ συστήματος υγείας, βελτιώνοντας καθημερινά τις ιατρικές υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των λαών τους.
Η συνεργασία αφορά ειδικότερα στη μεταφορά από μέρους του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας του στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών αλλά και των κορυφαίων ιατρικών τεχνολογιών του στις ήδη υπάρχουσες υποδομές της Αιγύπτου στον τομέα της υγείας.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, που θα εκτείνονται από διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες μέχρι την ανάληψη της διαχείρισης μονάδων υγειονομικής περίθαλψης και την έρευνα στον τομέα της υγείας.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογραμμίζει τους στρατηγικούς τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη κέντρων αναφοράς (centers of excellence) στην υγεία, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας καθώς και την κοινή επιδίωξη στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας στην υγεία.
Αυτή η νέα συνεργασία εγκαθιδρύει ένα πλαίσιο μίας βιώσιμης συνεργασίας, επιτρέποντας και στα δύο μέρη να συνεργαστούν στενά κάτω από το ίδιο πλαίσιο.
Η συνεργασία αυτή θα αποφέρει τεράστια οφέλη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, βελτιώνοντας την πρόσβαση σε εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, και στη βελτίωση της ανθεκτικότητας του υπάρχοντος συστήματος υγείας στην Αίγυπτο.
Συνδυάζοντας τις υψηλού επιπέδου δυνατότητες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με τη δέσμευση του Υπουργείου για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος υγειονομικής περίθαλψης που ανταποκρίνεται, προσαρμόζεται και εστιάζει στην ευημερία κάθε Αιγύπτιου πολίτη.
Ο Υπουργός Υγείας της Αιγύπτου, Καθηγητής Khaled Abdel Ghaffar μετά την υπογραφή του MoU δήλωσε: «Καθώς ξεκινάμε αυτό το ταξίδι, είμαστε αφοσιωμένοι στην επίτευξη μιας διαρκούς βελτίωσης στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης στην Αίγυπτο, βελτιώνοντας τελικά την υγεία και την ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες μας. Μαζί, προσβλέπουμε σε ένα μέλλον όπου η αριστεία στην υγειονομική περίθαλψη δεν γνωρίζει σύνορα».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος δήλωσε από την πλευρά του: «Ως ο κορυφαίος ελληνικός όμιλος υγείας, είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε και να προχωρήσουμε στη μεταφορά τεχνογνωσίας με στόχο να συνεισφέρουμε στην προαγωγή της υγείας του φίλου Αιγυπτιακού λαού. Μέσω του ευαίσθητου τομέα της υγείας, επιθυμούμε και εμείς να συμβάλλουμε στη γεωστρατηγική συνεργασία και φιλία των δύο χωρών που σήμερα είναι δυνατότερη από ποτέ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.