Health & Fitness

Podcast Health bites - Αστερία Σταματάκη | Ξεκλειδώνοντας τους μηχανισμούς της γήρανσης

Μια συζήτηση με τον Άκη Παπαντώνη

Αστερία Σταματάκη
Αστερία Σταματάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποια είναι τα μυστικά που κρύβουν τα κύτταρά μας; Tι συμβαίνει και γερνάμε; Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση και πως μπορούμε να τους επηρεάσουμε;

Στο 11ο επεισόδιο του Podcast Health Bites,  o καθηγητής Άκης Παπαντώνης μας απαντά στα ερωτήματα και μας αναλύει τη δημοσίευση που έκανε εκείνος κι η ομάδα του στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature. Κλείνοντας, μας μιλά για την πορεία του ως λογοτέχνης και για το βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Άκης Παπαντώνης

* Ο Άκης Παπαντώνης είναι  καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν. Επίσης, είναι συγγραφέας και έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης για τη νουβέλα του Καρυότυπος (εκδ. Κίχλη)


Τι θα ακούσετε στο podcast «Health bites» με την Αστερία Σταματάκη

Το podcast «Health Bites» με την Αστερία Σταματάκη εστιάζει σε θέματα διατροφής και υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αναλύουμε ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν και πολλές φορές μας προβληματίζουν. Θα καταρρίψουμε μύθους. Θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος καθώς και την επίδραση της τροφής σ’ αυτό. Είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, την ισορροπημένη διατροφή, την υγεία του εντέρου, τις ορμόνες, τον ύπνο, την ψυχική μας διάθεση ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μας συμβουλεύουν για το πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να ζήσουμε καλύτερα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ