- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το καλύτερο φάρμακο για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης μπορεί να βρίσκεται στην άθληση
Πολλά υποσχόμενα τα αποτελέσματα σε αρκετές μελέτες
Η άσκηση εξίσου ωφέλιμη με τα φάρμακα στη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης - Τι διαπιστώνει μελέτη για την πιο κοινή σεξουαλική δυσλειτουργία στους άνδρες.
Το τρέξιμο και οι ασκήσεις εδάφους θα μπορούσαν να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης, σύμφωνα με μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση προηγούμενης έρευνας.
Η σωματική δραστηριότητα βρέθηκε να έχει εξίσου ευεργετική επίδραση με τα φάρμακα, αλλά χωρίς τις σχετικές παρενέργειες, διαπίστωσαν ερευνητές που ανασκόπησαν 54 μελέτες.
Μελέτη έδειξε ότι το τρέξιμο για 30 λεπτά πέντε φορές την εβδομάδα είχε ανάλογη επίδραση με τη δαποξετίνη, ένα συνήθως συνταγογραφούμενο φάρμακο.
Μια άλλη έρευνα εξέτασε τη διενέργεια ασκήσεων του πυελικού εδάφους τρεις φορές την ημέρα για τρεις μήνες, γεγονός που αύξησε τον χρόνο που απαιτείται για την εκσπερμάτιση από το μέσο όρο ενός λεπτού σε τρία λεπτά.
Πρόωρη εκσπερμάτιση: «Σαφείς ενδείξεις» ότι ωφελεί τους πάσχοντες η σωματική άσκηση
Ο επικεφαλής συγγραφέας Λι Σμιθ, καθηγητής δημόσιας υγείας στο Anglia Ruskin University (ARU), δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα κοινό παράπονο μεταξύ των ανδρών παγκοσμίως. Η έλλειψη σαφούς ορισμού για το τι είναι ή δεν είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση έχει επιπτώσεις όσον αφορά τη θεραπεία και υπάρχουν σχετικά λίγα διαθέσιμα αποτελεσματικά φάρμακα.
»Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η σωματική άσκηση, συμπεριλαμβανομένου του τρεξίματος και της εμπλοκής των μυών του πυελικού εδάφους, δείχνει πολλά υποσχόμενη σε αρκετές μελέτες. Δεδομένου ότι τα φάρμακα έχουν συχνά παρενέργειες, φαίνεται ότι τελικά, το καλύτερο φάρμακο για την αποφυγή της πρόωρης εκσπερμάτισης μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται στην άσκηση και αυτή η πιθανότητα απαιτεί μεγαλύτερες μελέτες και περαιτέρω έρευνα».
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Trends in Urology and Men’s Health, βασίστηκε σε μια ανασκόπηση 54 μελετών στις οποίες συμμετείχαν 3.485 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, που δημοσιεύθηκαν τα τελευταία 49 χρόνια. Σημειώνει ότι παρά τον μεγάλο αριθμό επιστημονικών ερευνών, «δεν υπάρχει γενική συναίνεση για το χρυσό πρότυπο για τα άτομα που πάσχουν από αυτή την πάθηση» και ότι «δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να συγκεντρωθεί και να αξιολογηθεί η βιβλιογραφία για μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις» στο παρελθόν, παρά τα σαφή οφέλη για τους ασθενείς.
Η πρόωρη εκσπερμάτιση επηρεάζει μεταξύ 30% και 83% των ανδρών
Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι η πιο συχνή σεξουαλική δυσλειτουργία για τους άνδρες, που υπολογίζεται ότι επηρεάζει μεταξύ 30% και 83% των ανδρών. Οι διαφορετικοί ορισμοί και η απροθυμία σε ορισμένους πολιτισμούς να αναφέρουν το πρόβλημα δυσχεραίνει το σχεδιασμό της μελέτης.
Υπάρχουν λίγα φάρμακα για τη θεραπεία της πάθησης, εκτός από το φάρμακο dapoxetine – το οποίο πρέπει να λαμβάνεται μία έως τρεις ώρες πριν από το σεξ – καθώς και τοπικά αναισθητικά, κλομιπραμίνη και τραμαδόλη, πολλά από τα οποία έχουν δυσάρεστες παρενέργειες.
Η έρευνα εξέτασε επίσης προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν διάφορες μορφές ψυχοθεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής θεραπείας και της θεραπείας ζευγαριών, οι οποίες επίσης έδειξαν γενικά θετικά αποτελέσματα στην καθυστέρηση του χρόνου εκσπερμάτισης.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.