Health & Fitness

Ένα βήμα πιο κοντά στο αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες

Πώς λειτουργεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
antisilliptiko-xapi-andres

Αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες - Μπλοκάρει πρωτείνη που βοηθά το σπέρμα να κολυμπήσει μέχρι το ωάριο - Η επιστημονική έρευνα

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας για αντισυλληπτικό χάπι, το οποίο θα χρησιμοποιείται από άνδρες κατά τη διάρκεια του σεξ. Το συγκεκριμένο αντισυλληπτικό χάπι δεν περιέχει ορμόνες, σε αντίθεση με αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά για τις γυναίκες.

Όπως έγινε γνωστό, το χάπι που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, «στοχεύει» την πρωτεΐνη sAC (διαλυτή αδενυλική κυκλάση), η οποία ελέγχει το «κολύμπι» του σπέρματος, καθυστερώντας τη διαδικασία για τρεις ώρες, με αποτέλεσμα αυτό να μην προλαβαίνει να φθάσει το ωάριο. Στόχος είναι ο άνδρας να το παίρνει μία ώρα πριν από το σεξ.

Οι έρευνες γίνονται προς το παρόν μόνο σε ποντίκια, ωστόσο το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει δοκιμές σε κουνέλια για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι άνθρωποι.

Τα επιστημονικά στοιχεία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature Communications. Το φάρμακο έχει την κωδική ονομασία TDI-11861 και όπως διαπιστώθηκε, ακινητοποίησε το σπέρμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σεξουαλική επαφή.

Σημειώνεται ότι η χρήση του συγκεκριμένου χαπιού δεν αναιρεί τη χρήση προφυλακτικού για την αποτροπή μετάδοσης σεξουαλικών ασθενειών.

«Υπάρχει ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για ένα αποτελεσματικό αντισυλληπτικό για άνδρες. Αν και έχουν δοκιμαστεί πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις, καμία από αυτές δεν έχει φτάσει στην αγορά. Η προσέγγιση αυτή -με την “απενεργοποίηση” του ενζύμου που χρειάζεται το σπέρμα για να κολυμπάει- είναι πραγματικά πρωτοπόρη» δήλωσε ο Άλαν Πέισι, καθηγητής Ανδρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ