Ελλαδα

Πέντε νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό

Γιατρός ο ένας από τους συλληφθέντες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Σύνθημα έξω από το κατάστημα του Ηλία Μίχου
© EUROKINISSI

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Πέντε νέες συλλήψεις - Γιατρός ανάμεσα στους κατηγορούμενους

Σε πέντε νέες συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό. 

Πρόκειται για πέντε άνδρες, δύο εκ των οποίων είναι πακιστανικής καταγωγής και τρεις Έλληνες. Ηλικίας 51, 23, 65, 49 και 44 ετών. Ο 65χρονος συλληφθείς είναι γιατρός και φέρεται να βίασε στο γραφείο του τουλάχιστον μια φορά την 12χρονη. Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε Σπάτα, Κολωνό και Πειραιά και αυτήν την ώρα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ, όπου γίνεται η καταγραφή των στοιχείων τους, θα οδηγηθούν στη σήμανση για δακτυλοσκόπηση και φωτογραφίες και αργότερα, πιθανόν το μεσημέρι, στον Εισαγγελέα. 

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από την 33η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, έπειτα από τα αποτελέσματα αναλύσεων σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλλά και την ανάλυση δεδομένων του διαδικτύου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δυνάμει ενταλμάτων, βραδινές ώρες εχθές (14-2-2023), από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρεις ημεδαποί, 65, 49 και 44 ετών και δύο αλλοδαποί, 50 και 23 ετών κατηγορούμενοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές».

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης που ζούσε η ανήλικη μαθήτρια

Η υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης από τον Κολωνό αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο, η υπόθεση είχε φτάσει στις αστυνομικές αρχές ήδη από τον Αύγουστο, όταν η θεία της 12χρονης ανακάλυψε στο κινητό της ανήλικης τα μηνύματα και τις συνομιλίες με τον 53χρονου Ηλία Μίχο. Το νεαρό κορίτσι βρέθηκε σε φιλικό σπίτι στη Λευκάδα για διακοπές και ασχολούνταν συνέχεια με το κινητό. Συγγενικό πρόσωπο της ανήλικης αποφάσισε να ψάξει το κινητό κάποια στιγμή που η 12χρονη έλειπε από το σπίτι. Τότε εντόπισε μηνύματα, αλλά και φωτογραφίες που αποκάλυπταν ότι το παιδί εκδιδόταν. Άμεσα προχώρησε σε επίσημη καταγγελία, ενώ ενημέρωσε και τη μητέρα της 12χρονης που εργαζόταν στο κατάστημα του 53χρονου στα Σεπόλια. Το κορίτσι φέρεται να δούλευε και εκείνο στο κατάστημα, προκειμένου να παίρνει ένα μικρό χαρτζιλίκι, με το οποίο βοηθούσε την οικογένειά της.

«Το παιδί βρισκόταν διακοπές σε συγγενικό σπίτι. Από τους συγγενείς διαπιστώθηκε ότι στο κινητό του υπήρχαν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και φωτογραφίες με τον συγκεκριμένο κύριο ο οποίος είναι κατηγορούμενος και αμέσως ενημέρωσαν τη μητέρα και το έφεραν το παιδί στην Αθήνα και η μητέρα με το παιδί με τις βαλίτσες μάλιστα στο χέρι από εκεί που ήταν πήγε στο Ανηλίκων και έκανε την καταγγελία», δήλωσε η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης για την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Μετά την καταγγελία, ο 53χρονος μπήκε στο στόχαστρο. Η ΕΛ.ΑΣ. και το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν τα ψεύτικα προφίλ του δράστη στα social media, καθώς και πλήθος βίντεο και φωτογραφιών της ανήλικης, που έστελνε στους υποψήφιους πελάτες. Λίγες ημέρες αργότερα, οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης. Μαζί με τον 53χρονο συνελήφθη και ένας 42χρονος φίλος του, ο οποίος φέρεται να πλήρωνε για να κακοποιεί σεξουαλικά το παιδί. Η 12χρονη κατέθεσε ότι ποτέ δεν είχε λάβει χρήματα από τον 53χρονο για τα ραντεβού με παιδόφιλους στα οποία αναγκαζόταν να πηγαίνει. Από τότε, οι αποκαλύψεις για την υπόθεση, τον τρόπο δράσης του Μίχου και την εκπόρνευση της 12χρονης είναι καταιγιστικές. Η μητέρα της 12χρονης βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Η έρευνα έχει στραφεί στην ταυτοποίηση των 213 ατόμων που φέρονται να είχαν έρθει σε επαφή με τον 53χρονο, καθώς και να είχε εκφράσει ενδιαφέρον για το ανήλικο κορίτσι. Συνολικά οι συλλήψεις για την υπόθεση έχουν ξεπεράσει τις 10. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ