- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
To UN Global Compact Network Hellas προωθεί την ισότητα των φύλων στις επιχειρήσεις
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μια συμπεριληπτική προσέγγιση
Την ισότητα των φύλων στις επιχειρήσεις προωθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα του UN Global Compact Network Hellas
Το UN Global Compact Network Hellas ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Target Gender Equality, που εστιάζει στην υποστήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου να θέσουν και να πετύχουν φιλόδοξους στόχους που συνδέονται με την εκπροσώπηση των γυναικών και την ανάληψη ηγετικών θέσεων μέσα στις επιχειρήσεις.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 25 στελέχη από 14 επιχειρήσεις-μέλη του UN Global Compact Network Hellas, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη συμβολή τους στον SDG 5-Ισότητα των φύλων και πιο συγκεκριμένα στον υποστόχο 5.5, ο οποίος αναφέρεται στη διασφάλιση της πλήρους και αποτελεσματικής συμμετοχής των γυναικών και της παροχής ισότιμων ευκαιριών ανάληψης ηγετικού ρόλου σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων στην πολιτική, οικονομική και δημόσια ζωή έως το 2030. Το Target Gender Equality προσφέρει γνώσεις, καθοδήγηση, παραδείγματα καλών πρακτικών και πρόσβαση στα πιο πρόσφατα δεδομένα και έρευνες που αναδεικνύουν το ρόλο των επιχειρήσεων στην επίτευξη της ισότητας των φύλων και παρέχει τεχνογνωσία από τα Ηνωμένα Έθνη και ειδικούς φορείς για τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να υιοθετήσουν στην πράξη μια συμπεριληπτική προσέγγιση από πλευράς φύλου.
Με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων για την Ελλάδα να επιτείνουν την ανάγκη για ανάληψη άμεσης δράσης για το θέμα και την πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των εισηγμένων (προς το παρόν) επιχειρήσεων στο 40% μέχρι το 2026, το Target Gender Equality κινητοποιεί και προετοιμάζει τις επιχειρήσεις τόσο για την προώθηση της εκπροσώπησης των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και ηγετικούς ρόλους όσο και για την αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων όπως είναι το μισθολογικό χάσμα, η σεξουαλική παρενόχληση, τα στερεότυπα και η ίση κατανομή των οικογενειακών υποχρεώσεων.
Η προώθηση της ισότητας των φύλων, και ιδίως της ηγεσίας των γυναικών, δεν αφορά αποκλειστικά τον SDG 5 αλλά έχει αποτελέσματα και σε άλλους SDGs, όπως στον SDG 13- Δράση για το κλίμα, δεδομένου ότι οι γυναίκες πλήττονται δυσανάλογα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο υποεκπροσωπούνται στη λήψη αποφάσεων για αυτά τα θέματα. Μια διάσταση που αποτυπώνεται στην πολύ πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα αναφορικά με την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην πράσινη ανάπτυξη.
H ανισότητα των φύλων παραμένει μια πολύπλευρη και επίμονη πρόκληση της εποχής μας. Αναγνωρίζοντας ότι οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν συχνά τοπικές λύσεις, η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και ως απαραίτητο στοιχείο για την επιχειρηματική επίδοση εντάσσεται στις στρατηγικές προτεραιότητες δράσης του UN Global Compact Network Hellas.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ισμήνη Δροσοφορίδου ιδρύτρια της ΜΚΟ μιλάει για τη «Φτώχεια Περιόδου»
...και όχι δεν αφορά την ανακύκλωση
Σύγχρονη αισθητική ιατρική και καθημερινές συνήθειες
Ειδικός κυτταρικής υγείας προειδοποιεί για τους κινδύνους που συνδέονται με φυτοφάρμακα και σάκχαρα
Έρευνα καταγράφει μείωση φαιάς ουσίας κατά την κύηση, που συνδέεται με ισχυρότερο δεσμό μητέρας-βρέφους
Ενημέρωση, εκπαίδευση και ψηφιακά εργαλεία για τη βελτίωση της προσήλωσης στη θεραπευτική αγωγή
Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία από τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ
Οι επιπτώσεις στη σωματική αλλά και στην ψυχική υγεία
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας - 4 Μαρτίου
Δεν είναι μόνο ότι αλλάζει η γεύση και η υφή, αλλά και το ότι αναπτύσσονται μικρόβια
Ζοφερή πρόβλεψη διεθνούς έκθεσης - Ένα στα τρία παιδιά κινδυνεύει με χρόνια νοσήματα λόγω αυξημένου Δείκτη Μάζας Σώματος
Μία από αυτές έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο
Πώς οι γυναίκες μπορούν να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τις εσωτερικές τους αμφιβολίες;
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ αποκαλύπτει ότι η συχνή χρήση μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονικό ιδεασμό
Η αγωνία πριν από κάθε επέμβαση, η απώλεια που δεν συνηθίζεται και η ευθύνη απέναντι στη ζωή
Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας - 4 Μαρτίου
Περισσότερες από 3.000 χημικές ουσίες βρίσκονται σε προϊόντα καθημερινής χρήσης
Τι λέει η επιστήμη για τα λάθη στο μεγάλωμα των παιδιών μας - και πώς να τα αποφύγουμε
Η σημασία μιας εθνικής στρατηγικής για την εγκεφαλική υγεία
Η μεγαλύτερη παγκόσμια μελέτη συνδέει τη διατροφή, το κάπνισμα και την παχυσαρκία με το 28% της επιβάρυνσης της νόσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.