Κορωνοϊός: Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε το εμβόλιο της Valneva
Η Κομισιόν έχει παραγγείλει 60 εκατομμύρια δόσεις για τα επόμενα χρόνια
Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε το εμβόλιο κατά της COVID-19 της γαλλο-αυστριακής φαρμακευτικής εταιρείας Valneva.
Το εμβόλιο κατά της COVID-19 της γαλλο-αυστριακής φαρμακευτικής εταιρείας Valneva εγκρίθηκε από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας, όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.
«Το εμβόλιο κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Valneva έλαβε σήμερα την έγκρισης της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA)», αναφέρει η υπηρεσία αυτή σε ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει ότι η βρετανική ρυθμιστική αρχή είναι η πρώτη στον κόσμο που το ενέκρινε.
Το εμβόλιο της Valneva έχει ήδη λάβει έγκριση για επείγουσα χρήση στο Μπαχρέιν, το οποίο έχει αγοράσει ένα εκατομμύριο δόσεις.
Επίσης η γαλλο-αυστριακή φαρμακευτική εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια μέγιστου αριθμού 60 εκατομμυρίων δόσεων σε δύο χρόνια, το 2022 και το 2023.
Το VLA2001 της Valneva είναι το έκτο εμβόλιο κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός που εγκρίθηκε στη Βρετανία, έπειτα από αυτά των AstraZeneca, Pfizer, Moderna, το μονοδοσικό της Janssen (Johnson & Johnson) και αυτό της Novavax.
«Η ανεξάρτητη επιτροπή φαρμάκων για χρήση από τον άνθρωπο και η ομάδα εργασίας της ειδικών για την COVID-19 εξέτασαν επιμελώς τις διαθέσιμες αποδείξεις και (...) η έκθεση οφέλους/κινδύνου είναι θετική», αναφέρει στην ανακοίνωση ο καθηγητής Μουνίρ Πιρμοχάμεντ, που είναι πρόεδρος της επιτροπής αυτής.
Το εμβόλιο της Valneva θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Βρετανία σε άτομα ηλικίας 18 ως 50 ετών. Η χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 28 ημέρες από αυτήν της πρώτης δόσης του.
Το εμβόλιο αυτό μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία συμβατικών ψυγείων, κάτι το οποίο διευκολύνει την χρήση του.
Η Βρετανία έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, καθώς θρηνεί περισσότερα από 171.000 νεκρούς. Ποσοστό μεγαλύτερο από το 92% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας 12 ετών και άνω έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, 86,2% μια δεύτερη δόση και 67,8% μια αναμνηστική δόση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ψυχολόγος Εύη Νεοφώτιστου μιλάει για τη νέα πρωτοποριακή θεραπεία
Νέα έρευνα δείχνει ότι λίγα λεπτά παιχνιδιού μπορούν να ενισχύσουν γνωστικές λειτουργίες σε παιδιά και ενήλικες
Η εργασία, η υπερβολική έκθεση στις οθόνες και τα άρθρο της Ρέιτσελ Μπιρν
Έρευνα δείχνει ότι ορισμένοι τύποι λίπους παίζουν ζωτικό ρόλο στην καταπολέμηση λοιμώξεων και φλεγμονών
Πάνω από 3 ώρες μπροστά στην τηλεόραση; Τι αποκαλύπτει για την ψυχική σας υγεία
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Τα τεστ δεν εγγυώνται μακροζωία αλλά δείχνουν το δρόμο
Εμφανίζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 50 και 60 ετών
Ανάμεσα στις αιτίες και η κλιματική αλλαγή
Τα δεδομένα από μελέτη πενταετίας
Η χρόνια προστατίτιδα παραμένει δύσκολη στη διάγνωση, αλλά υπάρχουν τρόποι διαχείρισης και ανακούφισης
Ιδιαίτερα ωφελημένοι είναι όσοι έχουν λιπαρό τριχωτ
Το σχέδιο SHIELD ενός κορυφαίου επιστήμονα του Χάρβαρντ για υγιή γήρανση
Πρόκειται για φυσική εποχική αλλαγή ή ένδειξη ενός μεγαλύτερου προβλήματος;
Απαντά ο Βασίλης Καραμανίδης, διαιτολόγος-διατροφολόγος (VK Nutrition)
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δεν τρώει σχεδόν κανένα λαχανικό ή φρούτο
Τα αποτελέσματα 25ετούς μελέτης στη Σουηδία
Χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς, το φάρμακο μοιάζει περισσότερο με «διάλειμμα» στο πρόβλημα
Οι μέθοδοι αντιμετώπισής της που έχουμε στη διάθεσή μας
Οι διατροφικές ανάγκες δεν είναι σταθερές, αλλά εξελίσσονται με τα χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.