Health & Fitness

ΠΟΥ: Το τέλος του κορωνοϊού απέχει πολύ

«Βρισκόμαστε στα μέσα της πανδημίας», είπε μια εκπρόσωπος του ΠΟΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΟΥ: Το τέλος του κορωνοϊού απέχει πολύ
© PIXABAY

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - Κορωνοϊός: Το τέλος της πανδημίας βρίσκεται πολύ μακριά.

Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται πολύ μακριά, δήλωσε σήμερα, 18 Μαρτίου, μια εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επικαλούμενη μια αύξηση των κρουσμάτων που προκύπτει από τα πιο πρόσφατα εβδομαδιαία στοιχεία του.

Ερωτηθείσα από έναν δημοσιογράφο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της λήξης της πανδημίας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη, η Μάργκαρετ Χάρις αππάντησε ότι «απέχει πολύ από το τέλος».

«Βρισκόμαστε σαφώς στα μέσα της πανδημίας», πρόσθεσε η ίδια.

ΠΟΥ - Κορωνοϊός: Η αύξηση κρουσμάτων είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου»

Υπενθυμίζεται ότι χθες,  ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρθηκε στα κρούσματα κορωνοϊού που αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλές χώρες του πλανήτη και όπως είπε, η παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων της Covid-19 θα μπορούσε να είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου».

Την περασμένη εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 8%, την ώρα που ορισμένες χώρες προχώρησαν σε μείωση των διαγνωστικών τεστ.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός καθηγητής Ιατρικής Ερικ Τόπολ είχε παρουσιάσει τους τρεις βασικούς λόγους που οδηγούν σε αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη. Ειδικότερα:

  • Η χαλάρωση των μέτρων προστασίας,
  • η υψηλότερη μεταδοτικότητα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 και
  • η μείωση της ανοσίας από τα εμβόλια. 

Την ίδια ώρα, Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι ζήτησαν από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (FDA) να εγκρίνει μια δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου τους για τον κορωνοϊό σε ενήλικες άνω των 65 ετών.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει πυροδοτήσει έντονη συζήτηση γιαι την τέταρτη δόση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ