Κοσμος

ΠΟΥ: Η αύξηση κρουσμάτων είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου»

Οι νέες μολύνσεις covid-19 αυξήθηκαν κατά 8% την τελευταία εβδομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα κάνει τζόκινγκ, περνώντας μπροστά από mural για τον κορωνοϊό
Κοπέλα κάνει τζόκινγκ, περνώντας μπροστά από mural για τον κορωνοϊό © EPA/Georgi Licovski

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», τονίζοντας ότι η «πανδημία είναι ακόμη εδώ»

Για τα κρούσματα κορωνοϊού που αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλές χώρες του πλανήτη μίλησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Όπως είπε, η παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων της Covid-19 θα μπορούσε να είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου».

Την περασμένη εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 8%, την ώρα που ορισμένες χώρες προχώρησαν σε μείωση των διαγνωστικών τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός καθηγητής Ιατρικής Ερικ Τόπολ είχε παρουσιάσει τους τρεις βασικούς λόγους που οδηγούν σε αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη. Ειδικότερα:

  • Η χαλάρωση των μέτρων προστασίας,
  • η υψηλότερη μεταδοτικότητα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 και
  • η μείωση της ανοσίας από τα εμβόλια. 

Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι ζήτησαν από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (FDA) να εγκρίνει μια δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου τους για τον κορωνοϊό σε ενήλικες άνω των 65 ετών. Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει πυροδοτήσει έντονη συζήτηση γιαι την τέταρτη δόση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ