- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κορωνοϊός: Υψηλό φορτίο μετάδοσης σε παιδιά και εφήβους
Τα αποτελέσματα νέας αμερικανικής μελέτης
Κορωνοϊός: Τα παιδιά και οι έφηβοι μπορεί να έχουν υψηλό φορτίο μετάδοσης.
Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι εξίσου ικανοί με τους ενήλικες να μεταφέρουν υψηλά φορτία μεταδοτικού κορωνοϊού στο σώμα τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων μελετών.
Η νέα μελέτη σε 110 παιδιά με μέση ηλικία τα δέκα έτη, που είχαν διαγνωστεί με Covid-19, διαπίστωσε μέσω μοριακών τεστ και ιικής καλλιέργειας στο εργαστήριο ότι αυτά τα υψηλά επίπεδα ζωντανού μολυσματικού ιού βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο τους στην αρχή της λοίμωξης (μέσα στις πέντε πρώτες μέρες), τόσο στα συμπτωματικά παιδιά όσο και –αυτό είναι το σημαντικότερο– στα ασυμπτωματικά.
Δεν βρέθηκε συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία των παιδιών και στο επίπεδο του ιικού φορτίου. Ακόμη, το ιικό φορτίο των νοσηλευόμενων παιδιών με Covid-19 δεν διέφερε από εκείνο των νοσηλευομένων ενηλίκων με την ίδια νόσο.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και ΜΙΤ και των νοσοκομείων Γενικό Μασαχουσέτης και Brigham & Women's Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό λοιμωξιολογίας «Journal of Infectious Diseases», χαρακτήρισαν επίσης αξιοσημείωτο ότι δεν βρέθηκε το ιικό φορτίο να σχετίζεται με τη σοβαρότητα της νόσου στα ίδια τα παιδιά, αλλά οι ανησυχίες παραμένουν για τη μεταδοτικότητα σε όσους βρίσκονται γύρω τους.
Όπως δήλωσε η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Πνευμονολογίας, Λαέλ Γιόνκερ, «είχε εγερθεί το ερώτημα κατά πόσο το υψηλό ιικό φορτίο στα παιδιά σχετίζεται με ζωντανό ιό. Μπορέσαμε να δώσουμε πλέον οριστική απάντηση ότι αυτά τα υψηλά ιικά φορτία είναι μολυσματικά. Τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό και να μολύνουν άλλους ανθρώπους».
Κορωνοϊός: Ασυμπτωματικά ή με ήπια συμπτώματα τα περισσότερα παιδιά
Τα περισσότερα παιδιά είναι ασυμπτωματικά ή έχουν ήπια μόνο συμπτώματα, όταν νοσούν με Covid-19, κάτι που μπορεί να παραπλανήσει ότι είναι λιγότερο μεταδοτικά, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτό, όπως ανέφεραν, είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη τόσο μέσα στα σχολεία όσο και γενικότερα για τον έλεγχο της πανδημίας.
Όπως είπε η δρ Γιόνκερ, «τα μολυσμένα παιδιά είναι πιθανά 'ρεζερβουάρ' για την εξέλιξη νέων παραλλαγών του κορονοϊού, καθώς και μεταδότες των σημερινών παραλλαγών. Τα παιδιά με Covid-19, ακόμη και τα ασυμπτωματικά, είναι μεταδοτικά και μπορούν να 'φιλοξενήσουν' διάφορες παραλλαγές του ιού».
Όλα αυτά, κατά τους ερευνητές, αναδεικνύουν τη σημασία τα παιδιά και οι έφηβοι να φοράνε μάσκα, αλλά και να γίνονται συχνά τεστ σε αυτά, προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδος από την πανδημία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.