- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κορωνοϊός: Η άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια σε άνδρες
Η περίπτωση 62χρονου στη Γαλλία που μπήκε στη ΜΕΘ
Δημοσίευση σε ιατρικό περιοδικό για την άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια στους άνδρες που νοσούν από κορωνοϊό, με αφορμή την περίπτωση 62χρονου στη Γαλλία.
Ο 62χρονος ασθενής με κορωνοϊό στη Γαλλία που εμφάνισε πριαπισμό έγινε θέμα στο επιστημονικό περιοδικό «Τhe American Journal of Emergency Medicine».
Η σχετική δημοσίευση κάνει λόγο για «άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια στους άνδρες». Μέχρι στιγμής οι έρευνες έδιναν έμφαση στο αναπνευστικό που «χτυπά» ο κορωνοϊός.
Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι η Covid-19 φαίνεται να επηρεάζει και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Σημειώνεται ότι πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό που νόσησαν με Covid-19 και έγιναν καλά, είχαν απώλεια γεύσης, όσφρησης και ακοής για αρκετό καιρό μετά.
Η είδηση για τον 62χρονο στη Γαλλία που βρισκόταν στη ΜΕΘ και εμφάνισε πριαπισμό, έχοντας στύση για τουλάχιστον 4 ώρες, είχε γίνει viral το περασμένο καλοκαίρι.
Όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό, οι ειδικοί προειδοποιούν τους άνδρες ότι ο πριαπισμός αποτελεί μια πιθανή παρενέργεια του κορωνοϊού. Ο χειρουργός ουρολόγος - Ανδρολόγος Κωνσταντίνος A. Ρόκκας MD σημειώνει ότι πρόκειται για μια όχι και τόσο γνωστή παρενέργεια της νόσου Covid-19, που, ωστόσο, πρέπει γιατροί και κοινό να λαμβάνουν υπόψιν τους.
«Ο πριαπισμός προσφέρεται για χαλαρά αστεία και... "τρολάρισμα", αλλά στ' αλήθεια πρόκειται για μια κατάσταση δύσκολη και συχνά επώδυνη, που, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη στυτική δυσλειτουργία. Μπορεί να ξεκινήσει ως μια φυσιολογική στύση, όταν κάποιος ερεθιστεί σεξουαλικά, αλλά μπορεί και να προκύψει χωρίς αιτία» εξηγεί.
Κορωνοϊός - Επιπλοκή: 62χρονος με Covid-19 και πριαπισμό στη Γαλλία - Τι είχε συμβεί
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το επιστημονικό άρθρο, ο άνδρας πήγε στο Κέντρο Hospitalier de Versailles στο Le Chesnay κοντά στο Παρίσι με συνήθη συμπτώματα όπως πυρετό, ξηρό βήχα, διάρροια και γενικό αίσθημα αδιαθεσίας.
Οι γιατροί τού έδωσαν αντιβιοτικά, αλλά επέστρεψε στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα, έχοντας δύσπνοια. Ο 62χρονος εμφάνισε αναπνευστική ανεπάρκεια, μπήκε σε αναπνευστήρα και υποβλήθηκε σε θεραπεία για σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS). Οι γιατροί, εξετάζοντάς τον διαπίστωσαν πως είχε πριαπισμό, ενώ, παράλληλα, βγήκε θετικός στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.
«Ο πριαπισμός μπορεί να πάψει να υφίσταται από μόνος του, αλλά μπορεί να είναι και κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αναφέρει επίσης ο κ. Ρόκκας. Και προσθέτει: «Και, εάν επιμείνει, μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία στο μέλλον. Ανάλογα με τον τύπο πριαπισμού, που βιώνει κάποιος, μπορεί να αισθάνεται πόνο και έντονη δυσφορία».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.