- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρία Τσολιά: Καμία πρόβλεψη για το άνοιγμα των σχολείων
«Τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή» τόνισε
«Δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για το άνοιγμα των σχολείων», τονίζει η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Τσολιά.
Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα οσόν αφορά τον κορωνοϊό και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, καθώς ο ιος είναι όλο εκπλήξεις όπως είπε η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής -Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπ.Υγείας. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, εξήγησε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, για αυτό και αποφεύγονται οι όποιες προβλέψεις.
Για τον εμβολιασμό των παιδιών, η κ. Τσολιά υπογράμμισε ότι ο λόγος που δεν έχουν συμπεριληφθεί στις κλινικές μελέτες είναι διότι δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα από τη νόσο. Προς το παρόν, όπως είπε, στις κλινικές μελέτες συμμετείχαν αρχικά έφηβοι άνω των 16 ετών σε δεύτερη φάση έφηβοι άνω των 12 και αργότερα θα μπουν στις κλινικές μελέτες και παιδιά.
Τόνισε ότι δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά αυτή τη στιγμή, καθώς δεν είναι προτεραιότητα. Άλλωστε, όπως σημείωσε, τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό όσο οι ενήλικες.
Απαντώντας σχετικά με το τρίτο κύμα της πανδημίας, η κ. Τσολιά υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη. Όμως, επισήμανε ότι θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα προσέξουμε στις γιορτές και αν θα τηρηθούν τα μέτρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το watersport που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι ακόμα στην πόλη
Μιλήσαμε με τη δημιουργό και διοργανώτρια του project για το wellness trend που φέρνει το pilates στον ιππικό όμιλο Σείριος στο Κορωπί
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που προτείνουν ειδικοί
Ένα μικρό βήμα που πολλές γυναίκες αγνοούν
Εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες, αλλά μπορεί να παρουσιαστεί και στις γυναίκες, καθώς και σε παιδιά ή βρέφη
Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι παχιά και εύθρυπτα ή μαλακά και εύκαμπτα
«Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει τη ζωή σου»!
Διακρίθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed
Επόμενος σταθμός η Λήμνος
Βοηθά η άσκηση με αντιστάσεις στον περιορισμό της εξέλιξής της;
Το εύρημα που εντυπωσίασε τους επιστήμονες
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα
Ένα επεισόδιο για τους φόβους που μας προστατεύουν, για εκείνους (τις φοβίες) που μας φυλακίζουν και για τη στιγμή που αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε όχι «πώς θα σταματήσω να φοβάμαι», αλλά «τι είναι αυτό που φοβάται μέσα μου;».
Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού εξηγεί τι τελικά ισχύει με το συγκεκριμένο ψάρι
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων στρέφεται πλέον και στις γυναίκες που δεν θηλάζουν
Πώς οι επιπτώσεις της ακραίας ζέστης δεν περιορίζονται στην ατομική δυσφορία, αλλά επεκτείνονται στην εργασία, τη μάθηση και στην ευρύτερη λειτουργία της κοινωνίας.
Τα πρώτα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης
Επιπλέον, μπορούν να καταγράψουν τη βλάβη που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών
Και αν ναι,...θέλουμε πραγματικά να σβήσουμε όσα μας πόνεσαν;
Μια συνήθεια που περνά απαρητήρητη, όμως αλλάζει πολλά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.