Health & Fitness

Όχι αυτά τα ερωτήματα ΔΕΝ αποδεικνύουν ότι η πανδημία είναι απάτη

Τι ισχύει για τα «20 ερωτήματα που αποδεικνύουν ότι ο κορωνοϊός είναι απάτη»

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατί τα «20 ερωτήματα αποδεικνύουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί απάτη» συνιστούν παραπληροφόρηση.

Γιατί τα «20 ερωτήματα αποδεικνύουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί απάτη» συνιστούν παραπληροφόρηση.

Ισχυρισμός: 20 ερωτήματα αποδεικνύουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί απάτη.

Συμπέρασμα: Όλα τα σχετικά επιχειρήματα βασίζονται σε παρανοήσεις και συνιστούν παραπληροφόρηση.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Μεγάλη απήχηση γνώρισαν δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίες ισχυρίζονται ότι 20 ερωτήματα που θέτουν, αποδεικνύουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί απάτη. Ωστόσο, όλα τα σχετικά επιχειρήματα βασίζονται σε παρανοήσεις.

fireshot-capture-048-agapo-ton-hristo-facebook-www.webp

Τι ισχύει

Θα εξετάσουμε τα παραπάνω ερωτήματα ομαδοποιημένα. Αρχικά παραθέτουμε 3 επιχειρήματα που καταδεινύουν ένα ευρύτερο βασικό πρόβλημα που παρουσιάζει το κείμενο:

1. Τα βαριά περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης άμεσης τα μεταφέρουν με ασθενοφόρα που έχουν συσκευή οξυγόνου. Ειδικά σε στιγμές οπου ο ιός “θερίζει” όπως λένε.Είδατε ή ακούσατε πολλά ασθενοφόρα με την σειρήνα τους να ουρλιάζουν στους δρόμους μέρα ή νύχτα απαρχής πανδημίας καί κυρίως το τελευταίο διάστημα γιατί εγώ πού ζώ Θεσσαλονίκη στην πλέον “επιβαρυμένη” πολη όπως λένε δεν άκουσα ούτε ειδα έστω καί ένα.

16. Γιατί άτομα που έχουν ευρύταττο κοινωνικό και φιλικο περίγυρο ακόμα και εκτός Ελλάδος δεν έχουν μάθει για ουτε ενα κρούσμα μέσα σε αυτα τα άτομα;;;


18. Πόσοι απο εμας εδω μεσα που ειναι χιλιάδες άτομα έχουν όχι βρεθεί απλά θετικοί στον κορονοϊό αλλά είναι κρούσματα του ιού και μάλιστα βαριά παριστατικά χωρίς υποκείμενα νοσήματα βαριά κτλ ή έχουν σε μία τέτοια κατάσταση έναν δικό τους άνθρωπο στο σπιτι τους ή στο περιβάλλον τους;;;

Το κείμενο επικαλείται προσωπικές, περιορισμένες και ανέκδοτες μαρτυρίες, για να αμφισβητήσει ακόμα και την ύπαρξη της πανδημίας, τα στοιχεία για την οποία είναι συντριπτικά.

Ενδεικτικά, αναφερόμαστε στους υπεραυξημένους θανάτους που αντιμετώπισε φέτος η Ευρώπη σε σχέση με τα περασμένα έτη παρά τα αυστηρότατα μέτρα, και στις δεκάδες χιλιάδες επιστημονικές εργασίες που έχουν συνταχθεί με πλήρη διαφάνεια και τεκμηρίωση από ειδικούς σε όλο τον κόσμο, έχουν εξεταστεί από ομοτίμους τους, και έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

weekly_deaths_in_31_european_countries_2020_and_average_2016-2019_deaths_october_2020.png

Φυσικά, είναι επίσης ψευδές ότι το ευρύ κοινό δε γνωρίζει και προσωπικά κρούσματα κορωνοϊού. Στις ΗΠΑ, σε δημοσκόπηση αντιπροσωπευτικού εθνικού δείγματος από το Pew Research το Μάιο, το 28% δήλωσε ότι γνώριζε κάποιον που είχε διαγνωστεί με COVID-19, και τους επόμενους μήνες οι Axios-Ipson και NBC News κατέγραψαν ποσοστά 50% και έπειτα 68%.

Στην Ελλάδα, πέρα από επώνυμες δηλώσεις ιατρών στις ΜΕΘ, οι οποίες έχουν υπερφορτωθεί όπως κανένα άλλο πρόσφατο έτος, υπάρχουν και πολυάριθμες επώνυμες συνεντεύξεις ασθενών για την εμπειρία και αποκατάστασή τους από την ασθένεια του κορωνοϊού (COVID-19).

2.Πώς αφού υπάρχουν επίσημα στοιχεία από την κυβέρνηση της Αγγλίας ότι το τέστ rapid που κάνουν σε όλους είναι εντελώς άχρηστο να εντοπίσει τον ιό μας λένε οτι συνεχως βγαίνουν όλο καί περισσότερα θετικά κατά χιλιαδες;;;

Είναι ψευδές ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δημοσιεύσει στοιχεία που δείχνουν ότι «τα rapid τεστ είναι εντελώς άχρηστα». Στις αρχές του Νοέμβρη του 2020, ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Matt Hancock, δήλωσε:

Την περασμένη εβδομάδα, ξεκινήσαμε τα μαζικά τεστ στο Liverpool χρησιμοποιώντας νέα, rapid τεχνολογία ώστε να ανιχνεύσουμε τον ιό ταχύτερα από ποτέ, ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν συμπτώματα. Τα μαζικά τεστ είναι ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για να ελέγξουμε τον ιό και να κάνουμε τη ζωή μας πιο φυσιολογική.

Ενώ τα εν λόγω τεστ είναι περίπου 77% ευαίσθητα, η ειδικότητά τους πλησιάζει το 100%. Αυτό θα πει πως, ενώ ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ δεν εξασφαλίζει ότι το άτομο δε φέρει τον ιό, ένα θετικό αποτέλεσμα καθιστά σχεδόν σίγουρο ότι το κρούσμα είναι πραγματικό. [πηγή]

Στα τέλη του Νοέμβρη, τη χρησιμότητα της ευρείας αξιοποίησης των rapid τεστ αναγνώρισε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

3. Πώς με βάση αυτά τα άχρηστα καί ψεύτικα τέστ τα νοσοκομεία καταγράφουν ώς θετικούς όλους αυτούς που τα κάνουνε ή αυτούς που κάνουν εισαγωγή σε νοσοκομειο η ΜΕΘ αφού δεν εχουν κορωνοϊό.

4. Από πού καί ώς πού αφού τα τέστ δεν ανιχνεύουν τον ιό οι γιατροί μας λένε οτι όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ή σε απλή κλίνη για κορωνοϊό αφού τα τέστ δεν τον ανιχνεύουν;;;

Όπως έχουμε σημειώσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο ΕΟΔΥ δεν τεκμηριώνει τα κρούσματα απλά και μόνο με rapid τεστ. Όσοι είναι θετικοί σε rapid τεστ έπειτα δέχονται την πλέον αξιόπιστη επαλήθευση, το τεστ PCR, το οποίο ανιχνεύει το νουκλεϊκό οξύ που διαθέτει ο συγκεκριμένος ιός και μόνο. Αυτό το τεστ διαθέτει ακόμα υψηλότερη ακρίβεια και μηδαμινή πιθανότητα να δώσει ψευδές θετικό αποτέλεσμα.

5. Σαν τί είδους ασθενείς τους φροντίζουν αφού τα τέστ είναι άχρηστα;;;Μήπως σαν ασθενείς του Η1Ν ή μιας απλής γρίππης;;;

Όπως έχουμε γράψει και σε παλιότερα άρθρα μας, η COVID-19 παρουσιάζει πολλαπλάσια θνητότητα από τη γρίπη, και σε αντίθεση με τη δεύτερη, οι επιζόντες της πρώτης συχνά υφίστανται χρόνια ζημιά στο καρδιαγγειακό, νευρικό και αναπνευστικό τους σύστημα.

6. Γιατί η αύξηση των δήθεν κρουσμάτων ακολουθεί μία συγκεκριμένη αυξητική τάση καθημερινα;;;‘Αν προσέξετε τους αριθμούς που δίνουν θα το εντοπίσετε.Έως τώρα θα έπρεπε να είχαμε αφανιστεί όλοι μας.Πτώματα να ξεβράζει ο τόπος καί δεν αναφέρω σε ανθρώπους μοναχά μεγάλης ηλικίας καί με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

15. Πώς γίνεται να αναφέρουν αριθμό κρουσμάτων χωρίς να λένε σε πόσους ανθρώπους έγινε το τεστ. ;;;

Μπορούμε να παρακολουθήσουμε την καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων μεταξύ τις Ελλάδας και άλλων χωρών, στο εξής γράφημα:

 

 

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε λογαριθμική κλίμακα ώστε να χωράνε σε μια συνεκτική εικόνα, και επίσης με χρώμα καταγράφεται ο δείκτης θετικότητας ως προς το συνολικό αριθμό των τεστ (στην Ελλάδα ο αριθμός ανακοινώνεται στις ημερήσιες εκθέσεις επιτήρησης). Καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει καμιά συγκεκριμένη αύξηση κρουσμάτων αλλά είναι διαφορετική από μέρα σε μέρα και χώρα σε χώρα.

Ως προς τους θανάτους της COVID-19, παρά τα ισχυρά μέτρα που μόνο στην αρχή της πανδημίας και στην Ευρώπη αναμένεται να έσωσαν εκατομμύρια ζωές, ήδη στις 23 Νοεμβρίου 2020 μετράμε περισσότερους από 1,38 εκατομμύρια επιβεβαιωμένους νεκρούς διεθνώς, που φαίνεται να πρόκειται για υποεκτίμηση της μέχρι τώρα θνησιμότητας της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είχαμε δείξει και σε παλιότερο άρθρο μας, αν η διασπορά του ιού δεν αποτραπεί, η COVID-19 ανεβαίνει γρήγορα στις αιτίες θανάτου (εκθετική αύξηση), ενώ στην Ιταλία μέχρι και τα στοιχεία Μαΐου 2020, αποτελούσε τη νούμερο ένα αιτία θανάτου αυτού του έτους.

Ο κίνδυνος της ξαφνικής εκθετικής αύξησης των θανάτων που προκαλεί η COVID-19 έγινε σαφής το Νοέμβριο του 2020 στην Ελλάδα, όπως βλέπουμε και στο παρακάτω γράφημα των καθημερινών θανάτων που αντιμετώπισε η χώρα:

 

 

7.Γιατί δεν επιστρέφουν το δείγμα DNA που παίρνουν παράνομα στο άτομο που έκανε το τεστ και το κρατούν;;;Τί το κάνουν;;;Πού αλήθεια καταλήγει;;;

Ο ΕΟΔΥ έχει αναρτήσει δημόσια σχετικό έγγραφο με τίτλο «Οδηγίες βιοασφάλειας για διαγνωστικά εργαστήρια που χειρίζονται δείγματα από άτομα με ύποπτη, πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID-19».

Στην ενότητα «Γενικές συστάσεις (για εργασία με δυνητικά μολυσματικά υλικά)» της σελ. 2, διαβάζουμε ότι «η διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις διαδικασίες του εργαστηρίου όπως και για άλλα αναπνευστικά παθογόνα».

Το έγγραφο παραπέμπει στις αντίστοιχες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που εκδόθηκαν το Φεβρουάριο του 2020. Αυτό το έγγραφο, στη σελ. 5 γράφει ότι, ένα από τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν για την αποτροπή διασποράς βιολογικών παραγόντων, είναι «η απόρριψη των δειγμάτων και των καλλιεργιών που χρειάζεται να απορριφθούν σε δοχεία που αποτρέπουν τη διαρροή».

Επιπλέον, σε ανανεωμένο έγγραφο οδηγιών του ΠΟΥ που δημοσιεύτηκε το Μάιο, στη σελ. 3 διαβάζουμε ότι χρειάζεται να έχει εξασφαλιστεί μια «πιστοποιημένη διαδικασία απόρριψης αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων και των πλεονάζοντων δειγμάτων».

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι, αν έχει περισσέψει δείγμα ασθενή μετά τη διενέργεια του τεστ, τότε αυτό δε μπορεί να επιστραφεί αλλά καταστρέφεται, γιατί πιθανόν να είναι μολυσμένο και να οδηγήσει σε περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

8. Γιατί δεν δίνουν έγγραφη επιβεβαίωση οτι κάποιος ειναι θετικός με ενυπόγραφο ειδικό έγγραφο ώστε να γίνει πιστοποίηση σε άλλο εξωτερικό εργαστήριο με ταυτόχρονη πιστοποίηση καταστροφής του γενετικού υλικού του;;;

Στις 14 Οκτωβρίου 2020, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως 161 Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα και 42 περιφερειακά ιατρεία πλέον θα αναλάμβαναν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό.

Ήρθαμε σε επικοινωνία με την προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Ραφήνας, η οποία μας μετέφερε πως όσοι βρίσκονται θετικοί καταρχάς δέχονται τηλεφωνική ενημέρωση, αλλά εφόσον κάποιος αντιπρόσωπός τους ή οι ίδιοι μετά την ανάρρωσή τους, ζητήσουν επίσημο επιβεβαιωτικό έγγραφο, τους παραδίδεται σύμφωνα με υπάρχοντα κανονισμό.

9. Γιατί θέλουν να κάνει ο κόσμος το εμβόλιο σε παράγκες που θα στήσουν αυτοί ή στις δομές που θα κάνουν αυτοί και απαγορεύουν να γίνει απο τον γιατρό ή στο φαρμακείο;;;‘Οπως γίνονταν άλλωστε όλα τα εμβολια μέχρι πρότινος.

10. Το εμβόλιο που θα κάνουν ειναι σιγουρα για τον κορωνοϊό ή θα μπεί κάτι άλλο στον οργανισμό του ανυποψίαστου πολίτη;;;Μήπως γι’αυτό δεν θέλουν να γίνει απο γιατρούς ή φαρμακεία αλλά μόνον σε μέρη που θα καθορίσουν αυτοί;;;Μήπως γιατι μόνον αυτοί γνωρίζουν τι περιέχει αυτό το ύπουλο εμβόλιο;;;

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα λειτουργούν με ραντεβού, σε δύο βάρδιες, 6 ημέρες την εβδομάδα, και θα μπορούν να εμβολιάζουν 2.117.440 πολίτες τον μήνα.

Είναι ευνόητο ότι, σε πανδημικές συνθήκες, η κάθε μέρα καθυστέρησης μαζικού εμβολιασμού κοστίζει ακόμα περισσότερο σε ζωές και στην οικονομία, και η προσθήκη ενός ακόμη μεσάζοντα (εξωτερικός ιατρός ή φαρμακείο), θα προκαλούσε σημαντική καθυστέρηση.

Επίσης, υπάρχουν τεχνικά ζητήματα αποθήκευσης: το πρώτο εμβόλιο που έδωσε προκαταρκτικά συμπεράσματα αποτελεσματικότητας, από τις εταιρίες Pfizer και BioNTech, χρειάζεται να αποθηκεύεται στους -70 oC, απαιτώντας ειδικούς και ακριβούς καταψύκτες που δεν είναι ευρέως διαθέσιμοι. [πηγή]

11. Γιατί ο κ.Τσίοδρας δήλωσε δημόσια οτι ειναι υπέρ του εμβολίου του Γκειτς που μπαίνει και ενσωματώνεται στο DNA-RNA των κυττάρων και μπορει να προκαλέσει ολέθριες μεταβολές και μεταλλάξεις τους;;;

Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε καμιά παρεμφερή δήλωση του καθηγητή Τσιόδρα. Όπως έχουμε σημειώσει σε παλιότερο άρθρο μας, ο Bill Gates δε διαθέτει επιχειρηματική σχέση με κανένα εμβόλιο κορωνοϊού, παρά μόνο χρηματοδοτεί την ευρεία διάθεση των εμβολίων που θα εγκριθούν σε χώρες που δεν θα έχουν εύκολα πρόσβαση σε αυτά.

Σε πιο πρόσφατη ανακοίνωση του Ιδρύματός του στα μέσα Νοέμβρη, επιβεβαιώνεται το παραπάνω και ανακοινώνεται επίσης επιχορήγηση για έρευνα και ανάπτυξη μιας νέας γενιάς εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ίσως η επίμαχη αναφορά αποτελεί διαστρέβλωση του γεγονότος ότι, μία εκ των δύο επιχορηγήσεων που έχει διαθέσει το εν λόγω Ίδρυμα στην εταιρία Moderna, αφορά την τεχνολογία εμβολίων mRNA, και η Moderna χρησιμοποιεί μία έκδοση αυτής της τεχνολογίας στο εμβόλιό της για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, η αναφερόμενη επιχορήγηση έγινε το 2016 και αφορούσε συγκεκριμένα τον ιό HIV που προκαλεί AIDS, ενώ η βασική χρηματοδότηση του εμβολίου του κορωνοϊού προέρχεται από κρατικά κεφάλαια. Συνεπώς, είναι παράλογο να γίνεται λόγος για «εμβόλιο του Gates» στο πλαίσιο της πανδημίας.

Επίσης, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο μας, τα εμβόλια mRNA δεν έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν την οποιαδήποτε αλλοίωση του ανθρώπινου DNA, καθώς δεν αλληλεπιδρούν με αυτό. Το mRNA μεταφέρεται κατευθείαν στα σημεία παραγωγής πρωτεϊνών και σύντομα, αφού διεκπεραιώσει τη λειτουργία του, το κύτταρο το αποδομεί.

12. Γιατί δεν αφήνουν να γίνει νεκροψία στα “θύματα του κορωνοϊού”;;;Μήπως για να μην μάθει κανείς τί ειδους ουσίες διοχετεύθηκαν στον οργανισμό τους και εάν πέθαναν όντως απο κορωνοϊό;;;

19. Γιατί δεν αφήνουν να δώσεις τον τελευταιο ασπασμό εστω με μάσκα στο νεκρό άνθρωπο σου και δεν επιτρέπουν εξόδιο ακολουθία έστω με μάσκες;;;Γιατί παρεμβαίνουν με τόσο άτιμο και βάρβαρο τρόπο σ αυτό το μειζον πνευματικό ζήτημα;;;Δεν πρόκειται για τον ιο EMBOLA.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, εξήγησε σχετικά στα τέλη Μαρτίου:

Από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία εξέδωσε οδηγίες – λαμβάνοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και άλλων κρατών – στο πώς να διαχειρίζονται οι νεκροί που είχαν προσβληθεί από κοροναϊό. Όλες οι οδηγίες έλεγαν με ξεκάθαρο τρόπο ότι “περιστατικά κορωνοϊού δεν πρέπει να νεκροτομούνται.

Δύο είναι κυρίως οι λόγοι που δεν νεκροτομούνται οι άνθρωποι που πέθαναν από κοροναϊό. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί όταν έχουμε μία επιβεβαιωμένη αιτία θανάτου δεν απαιτείται νεκροτομή. Αυτό ισχύει σε οποιοδήποτε περίπτωση κι όχι μόνο σε περιστατικά κοροναϊού. Ο δεύτερος λόγος, που αφορά μόνο περιστατικά κοροναϊού, είναι πως η συγκεκριμένη νόσος είναι πολύ μεταδοτική τόσο από άνθρωπο σε άνθρωπο όσο και σε επιφάνειες ξύλου, μετάλλου κτλ.

Οι περισσότερες επιφάνειες στα νεκροτομεία είναι μεταλλικές. Αντιλαμβάνεται ότι ο κίνδυνος που μπαίνει ένας ιατροδικαστής αλλά και το προσωπικό είναι πολύ μεγάλος αν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα, όπως στολές, ειδικός εξαερισμός και κατάλληλα εργαλεία (όπως ειδική αναρρόφηση κτλ).

Αυτόν τον εξοπλισμό δεν τα διαθέτουν τα περισσότερα νεκροτομεία της χώρας ή άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Γι’ αυτό και οι μόνες νεκροτομές που έχουν γίνει ήταν στην Κίνα για επιστημονικούς λόγους με τους ιατροδικαστές να παίρνουν ακραία μέτρα ασφαλείας.»

Μία ακόμη παράμετρο την οποία δεν γνωρίζουν πολλοί, όπως μας εξηγεί ο κ. Λέων, είναι πως «οι ιοί και τα μικρόβια παραμένουν στο ανθρώπινο σώμα και μετά θάνατον».

Μάλιστα, αρκετά είναι τα μικρόβια που «πολλαπλασιάζονται μετά θάνατον και άλλα που συμμετέχουν στην διαδικασία της σήψης. Το μικροβιακό φορτίο που φέρει το ανθρώπινο που φέρει ένα ανθρώπινο σώμα δύο μέρες μετά θάνατον είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχε εν ζωή», υπογραμμίζει σχετικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας.

Όπως αναφέρεται, τα παραπάνω είναι σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά τα αίτια θανάτου, σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε σημειώσει ότι στις ΗΠΑ, περίπου το 92% των ασθενών που πέθαναν έχοντας διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, παρουσίαζαν ως υποκείμενη αιτία θανάτου την COVID-19, δηλαδή αυτή ήταν που έθεσε σε κίνηση τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

 
 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.