- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σύψας: Τάξεις που θα λειτουργούν σαν «κλειστές κάψουλες»
«Περιμένουμε με μεγάλη ανησυχία να δούμε τι θα γίνει μέχρι τέλη Αυγούστου»
«Οι τάξεις θα λειτουργήσουν σαν κλειστή κάψουλα με ξεχωριστά διαλείμματα», ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.
«Οι τάξεις θα λειτουργήσουν σαν κλειστές κάψουλες με ξεχωριστά διαλείμματα», διευκρίνισε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, για το άνοιγμα των σχολείων. «Ένα κλειστό σύστημα ελέγχεται πολύ εύκολα», διαβεβαίωσε ο κ. Σύψας.
«Δεν θα κερδίσουμε πολλά μεταφέροντας μια εβδομάδα αργότερα την έναρξη των σχολείων. Να γυρίσουν οι οικογένειες 1η Σεπτεμβρίου στα σπίτια τους, να παραμείνουν μια εβδομάδα σπίτια τους και να παρακολουθούν τα παιδιά οι γονείς αν έχουν συμπτώματα, και μετά είναι ασφαλές να πάνε σχολειά ανεξάρτητα από ποια θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση», σημείωσε το μέλος της επιτροπής «σοφών» για τον κορωνοϊό.
«Είναι σοβαρές επιπτώσεις για ένα παιδί ψυχικά και σωματικά, αν δεν πάει σχολείο, είναι προτιμότερο να πάει ακόμη και με σοβαρή επιδημιολογική κατάσταση» εξήγησε ο κ. Σύψας.
Για το μοντέλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού στη χώρα μας ξεκαθάρισε ότι «θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, δεν υπάρχει περίπτωση γενικευμένου λοκντάουν έκτος αν υπάρχει μεγάλη καταστροφή που δεν προβλέπεται».
Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, ο δείκτης R είχε ξεπεράσει το 1 στα μέσα Ιουλίου, τώρα είναι 1 ή λίγο χαμηλότερο από το 1 γιατί έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση, και η πιο ασφαλής εκτίμηση είναι πιθανότατα το 0,90. «Η στρατηγική είναι στοχευόμενα μετρά σε περιοχές, δραστηριότητες και δίκτυα που διασπείρουν τον ίο. Αυτή είναι η στρατηγική, και αυτή θα συνεχίσουμε» είπε.
Αναφερόμενος εξάλλου στην εκτίμηση κυβερνητικού επιτελείου ότι θα έχουμε κορύφωση κρουσμάτων έως τα τέλη Αυγούστου και μετά αν εφαρμοστούν τα μέτρα η ελπίδα είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση το Σεπτέμβρη, ο κ. Σύψας συμφώνησε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα συνεχίζεται η πίεση στο σύστημα γιατί υπήρχε ο Δεκαπενταύγουστος, συνωστισμοί, εστίες σε τουριστικές περιοχές, και ο κόσμος επιστρέφει στις εστίες του.
«Περιμένουμε με μεγάλη ανησυχία να δούμε τι θα γίνει μέχρι τέλη Αυγούστου, αλλά πιστεύουμε ότι θα υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση το Σεπτέμβριο γιατί θα εφαρμόζουμε τα μέτρα και θα κλείσουν οι τουριστικές περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε, «είμαι βέβαιος ότι θα δούμε πολλά κρούσματα, αλλά είναι παρήγορο ότι δεν έχουμε εκθετική αύξηση, δηλαδή να έχουμε καθημερινό διπλασιασμό των κρουσμάτων».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.