- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λινού: Ανησυχώ για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σύντομα
«Το να θεωρούμε ότι είμαστε άτρωτοι είναι μια μορφή στρουθοκαμηλισμού» - Τι λέει για τη μάσκα
Ανήσυχη για την πορεία διασποράς του κορωνοϊού εμφανίστηκε η Αθηνά Λινού - «Ανάμεσα στην προστασία του πληθυσμού και της πλήρους οικονομικής καταστροφής».
«Πρώτον έχουμε περισσότερα κρούσματα και δεύτερον διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι να νοσήσουν από κορωνοϊό, γεγονός που μας κάνει αυτή τη στιγμή σαν χώρα να σχοινοβατούμε ανάμεσα στην προστασία του πληθυσμού και την αποφυγή της πλήρους οικονομικής καταστροφής», ανέφερε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Θέμα 104,6.
Στην ίδια κατεύθυνση, η κ. Λινού εκτίμησε ότι τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει ως συστάσεις ή υποχρεωτικά η κυβέρνηση «ίσως είναι λιγότερα από αυτά που χρειαζόταν» και πρόσθεσε πως «εγώ θα ήθελα να δω σχεδόν υποχρεωτική τη μάσκα σχεδόν σε όλους τους δημόσιους χώρους. Είναι δυστυχώς κρίμα, γιατί έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας που είναι πάρα πολύ φθηνό και το αγνοούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ για τη χρήση μάσκας.
«Θεωρώ ότι η συμπεριφορά μας είναι επίφοβη. Όσα και να είναι τα εισαγόμενα κρούσματα, αν εμείς τηρούμε τους κανόνες, δεν θα υπάρξει διασπορά» τόνισε η κ. Λινού, είτε είναι ξένο, είτε εντόπιο το κρούσμα και επανέλαβε την αναγκαιότητα κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήσης μάσκας. Επιπλέον, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ υπογράμμισε το γεγονός ότι «δεν ευαισθητοποιούμε τους νέους ανθρώπους, γιατί κανείς δεν μπόρεσε να μεταφέρει αυτό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και του κινδύνου» στις νεαρότερες ηλικίες, εκτιμώντας την ίδια ώρα πως στις ηλικίες 20-40 ετών, «από εκεί θα προκύπτει η διασπορά».
«Το να θεωρούμε ότι είμαστε άτρωτοι είναι μια μορφή στρουθοκαμηλισμού. Βλέπουμε τι γίνεται στα Βαλκάνια, Είναι σοβαρό το πρόβλημα», τόνισε η κ. Λινού και προειδοποίησε πως «εγώ φοβάμαι ότι θα έχουμε σύντομα πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιστήμη καταρρίπτει τον μύθο ετών
Ομοιότητες και διαφορές με το έμφραγμα
Ορατά τα αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
Τι αναφέρει μελέτη του King's College London
Ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας
Οι προτεραιότητες που έθεσε η εταιρεία στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ στο Delphi Economic Forum XI
Πιο συχνή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες η αμυγδαλίτιδα
«Το σώμα σου δεν ντρέπεται. Εσύ γιατί να ντραπείς;»
Πρόσβαση στις θεραπείες για περισσότερους
Μια θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την υγεία
Για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Τι αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας
Kαθώς πολλοί καλούνται να δουλεύουν περισσότερες ώρες ή σε πιο απαιτητικά ωράρια
Eρευνητές αποκαλύπτουν τους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των αδελφών
Πώς το στίγμα μπορεί να γίνει πιο βαρύ από τη νόσο
Η κοινή συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία και τα νέα δεδομένα για τα μικροπλαστικά
Το να απολαμβάνουμε το φαγητό έχει τεράστια οφέλη για τον μεταβολισμό μας
6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο στην Ελλάδα: Fighting cancer in disrupted times
Ισχυρά μηνύματα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.