- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ένας ασυμπτωματικός σε κλαμπ μπορεί να κολλήσει 400 άτομα»
Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος με αφορμή τη Μύκονο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος υποστήριξε ότι ένας ασυμπτωματικός φορέας του κορωνοϊού μπορεί να κολλήσει ακόμα και 400 άτομα σε ένα κλαμπ.
Οι εικόνες συνωστισμού στα μπαρ ανά την Ελλάδα προκαλούν έντονο προβληματισμό για μια εκ νέου έξαρση κρουσμάτων του φονικού ιού στη χώρα μας.
Μάλιστα, με οι επιστήμονες θεωρούν δεδομένο ένα δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας, ενώ δεν σταματούν να τονίζουν πως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η αποφυγή συνωστισμού αποτελούν το Α και το Ω ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Μάλιστα, το μέγεθος του κινδύνου εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή τόσο το περιστατικό με τον συνωστισμό στο beach bar της Μυκόνου, όσο και άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο ένας ασυμπτωματικός φορέας του κορωνοϊού μπορεί να κολλήσει ακόμα και 400 άτομα σε ένα κλαμπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιδανική διάρκεια για μυϊκή ενδυνάμωση - Τα τεράστια οφέλη της όταν συνδυάζεται με αερόβια άσκηση
Από τις κλινικές γονιμότητας μέχρι τις αποτυχημένες προσπάθειες, η εμπειρία ενός άνδρα μέσα στην εξωσωματική
Το watersport που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι ακόμα στην πόλη
Μιλήσαμε με τη δημιουργό και διοργανώτρια του project για το wellness trend που φέρνει το pilates στον ιππικό όμιλο Σείριος στο Κορωπί
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που προτείνουν ειδικοί
Ένα μικρό βήμα που πολλές γυναίκες αγνοούν
Εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες, αλλά μπορεί να παρουσιαστεί και στις γυναίκες, καθώς και σε παιδιά ή βρέφη
Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι παχιά και εύθρυπτα ή μαλακά και εύκαμπτα
«Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει τη ζωή σου»!
Διακρίθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed
Επόμενος σταθμός η Λήμνος
Βοηθά η άσκηση με αντιστάσεις στον περιορισμό της εξέλιξής της;
Το εύρημα που εντυπωσίασε τους επιστήμονες
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα
Ένα επεισόδιο για τους φόβους που μας προστατεύουν, για εκείνους (τις φοβίες) που μας φυλακίζουν και για τη στιγμή που αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε όχι «πώς θα σταματήσω να φοβάμαι», αλλά «τι είναι αυτό που φοβάται μέσα μου;».
Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού εξηγεί τι τελικά ισχύει με το συγκεκριμένο ψάρι
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων στρέφεται πλέον και στις γυναίκες που δεν θηλάζουν
Πώς οι επιπτώσεις της ακραίας ζέστης δεν περιορίζονται στην ατομική δυσφορία, αλλά επεκτείνονται στην εργασία, τη μάθηση και στην ευρύτερη λειτουργία της κοινωνίας.
Τα πρώτα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης
Επιπλέον, μπορούν να καταγράψουν τη βλάβη που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.