- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γώγος: Στα τέλη Μαΐου η σαφής εικόνα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
«Tο καλό πρέπει να παγιωθεί για να έχουμε τα οριστικά καλά αποτελέσματα»
Στα τέλη Μαΐου θα έχουμε σαφή εικόνα για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπο Γώγο.
Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα η κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα πάει πάρα πολύ καλά, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπο Γώγο. Ωστόσο, «το καλό πρέπει να παγιωθεί για να έχουμε τα οριστικά καλά αποτελέσματα», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στο Mega.
«Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα αντανακλούν τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης, σαφέστερη εικόνα θα έχουμε περί τα τέλη Μαΐου», συμπλήρωσε. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη θετική πορεία της πανδημίας ως ένα «υγειονομικό success story» της Ελλάδας.
Μίλησε για τα κλιματιστικά και αν αυτά μπορούν να χρησιμοποιούνται μιας και οι θερμοκρασίες είναι πλέον πολύ υψηλές. Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή, αυτά μπορούν να λειτουργήσουν εφόσον τηρηθούν αυστηρά οι διαδικασίες συντήρησης και καθαρισμού.
Για το άνοιγμα των σχολείων υποστήριξε πως τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής θα φανούν στην πορεία. Σε περίπτωση που η κατάσταση παραμείνει ως έχει και δεν επιδεινωθεί, τότε το άνοιγμα των δημοτικών θα είναι μια λογική εξέλιξη των μέτρων. Το σχολείο, τόνισε είναι πολύ σημαντικό για τους μικρούς μαθητές, καθώς διαπαιδαγωγούνται, κοινωνικοποιούνται, ενημερώνονται και μαθαίνουν τρόπους συμπεριφοράς και πρόληψης.
Σε περίπτωση που υπάρχουν ευαίσθητες ομάδες στο σπίτι, ο κ. Γώγος σύστησε τα παιδιά να παραμείνουν εκεί.
Για το πιθανό ενδεχόμενο δεύτερου κύματος πανδημίας από το φθινόπωρο, ο καθηγητής φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και εκτίμησε πως δε θα έχουμε τέτοιου είδους πανδημία του χρόνου. Ο κόσμος είναι πλέον ευαισθητοποιημένος, οι δομές υγείας είναι σε καλύτερη κατάσταση, όπως και οι υγειονομικοί, ενώ υπάρχουν και καλύτερες θεραπείες σε σχέση με την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομοιότητες και διαφορές με το έμφραγμα
Ορατά τα αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
Τι αναφέρει μελέτη του King's College London
Ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας
Οι προτεραιότητες που έθεσε η εταιρεία στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ στο Delphi Economic Forum XI
Πιο συχνή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες η αμυγδαλίτιδα
«Το σώμα σου δεν ντρέπεται. Εσύ γιατί να ντραπείς;»
Πρόσβαση στις θεραπείες για περισσότερους
Μια θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την υγεία
Για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Τι αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας
Kαθώς πολλοί καλούνται να δουλεύουν περισσότερες ώρες ή σε πιο απαιτητικά ωράρια
Eρευνητές αποκαλύπτουν τους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των αδελφών
Πώς το στίγμα μπορεί να γίνει πιο βαρύ από τη νόσο
Η κοινή συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία και τα νέα δεδομένα για τα μικροπλαστικά
Το να απολαμβάνουμε το φαγητό έχει τεράστια οφέλη για τον μεταβολισμό μας
6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο στην Ελλάδα: Fighting cancer in disrupted times
Ισχυρά μηνύματα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
Οι νέες χειρουργικές προσεγγίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.