Health & Fitness

Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία από το εμβόλιο της Moderna

Όπως αναφέρει η εταιρεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Εμβόλιο
Κορωνοϊός - Εμβόλιο © pixabay.com

Οι δοκιμές του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ανθρώπους, έδειξαν ότι είναι ασφαλές και ότι οι εθελοντές ανέπτυξαν αντισώματα.

Το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοίού, που δοκιμάστηκε σε ανθρώπους, φαίνεται να είναι ασφαλές και ικανό να καταπολεμήσει τον ιό, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, η αμερικανική εταιρεία, Moderna, που το κατασκευάζει. Τα ευρήματα βασίζονται σε αποτελέσματα από τα πρώτα οκτώ άτομα που το καθένα έλαβε δύο δόσεις του εμβολίου από τον Μάρτιο.

Οι υγιείς εθελοντές στους οποίους έγινε η δοκιμή ανέπτυξαν αντισώματα ικανά να ανιτμετωπίσουν επαρκώς τη μόλυνση του κορωνοϊού. Το επίπεδο των αντισωμάτων που δημιουργήθηκαν ταιριάζει με τα αντίστοιχα στοιχεία που έχουν βρεθεί σε ασθενείς που έχουν νικήσει τον ιό. 

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας, που έχει την έδρα της στη Μασαχουσέτη, ετοιμάζεται να ξεκινήσει άμεσα την δεύτερη φάση των δοκιμών μετά την επιτυχία στην πρώτη, μικρή μελέτη που αφορούσε κυρίως στην ασφάλεια του υποψήφιου εμβολίου. Πάντως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι η μαζική παραγωγή ενός εμβολίου χρειάζεται τουλάχιστον 18 μήνες και πως αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια αποδεδειγμένη θεραπεία για τον κορωνοϊό. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ     

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ