Health & Fitness

Κορωνοϊός - Κάπνισμα: O Τσιόδρας μίλησε για «fake news»

Υπάρχουν μελέτες που συγκρούονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσιόδρας για κάπνισμα και κορωνοϊό
Τσιόδρας για κάπνισμα και κορωνοϊό © Pixabay

Στο κάπνισμα και τη σχέση του με τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στο θέμα του καπνίσματος και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί προστασίας της νικοτίνης από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην σημερινή επίσημη ενημέρωση για τον κορωνοϊό. O κ. Τσιόδρας, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για έρευνα στη Γαλλία που έδειξε ότι η νικοτίνη προσφέρει προστασία.

Το πρώτο σχόλιο του καθηγητή ήταν «σε κάτι τέτοια δημοσιεύματα αναφέρομαι όταν μιλάω για fake news». Στη συνέχεια, τόνισε ότι υπήρξε μία επιδημιολογική μελέτη που έδειξε ότι οι καπνιστές έχουν κάποια αντίσταση, ωστόσο, από την άλλη μεριά «όλοι γνωρίζουμε ότι η νικοτίνη είναι βλαβερή ουσία για πνεύμονες, προκαλεί στεφανιαία νοσήματα».

Όπως είπε η μελέτη στη Γαλλία έδειξε ότι το κάπνισμα δεν λειτουργούσε επιβαρυντικά, μελέτη στις ΗΠΑ έδειξε το αντίθετο αποτέλεσμα. Έτσι, ο κ. Τσιόδρας σενέστησε αναμονή για το εν λόγω ζήτημα. «Να περιμένουμε τα δεδομένα, για μένα τα δεδομένα είναι ότι σαφώς το κάπνισμα λειτουργεί επιβαρυντικά για να αναπτύξει κανείς νοσήματα», είπε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ