Health & Fitness

Διαδικτυακή Συζήτηση Στρογγύλης Τράπεζας για κορωνοϊό

Από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλέγιου Ελλάδος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδικτυακή συζήτης στρογγυλής τραπέζης
Διαδικτυακή συζήτης στρογγυλής τράπεζας ©YouTube

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διοργάνωσε Συζήτηση Στρογγύλης Τράπεζας με θέμα την πανδημία τον κορωνοϊό.

To Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, προσαρμοζόμενο στη νέα πραγματικότητα που επιφύλασσε η παγκόσμια εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των ημερών σε όλα τα επίπεδα, διοργάνωσε την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, Συζήτηση Στρογγύλης Τράπεζας με θέμα την «Πανδημία COVID-19». 
 
Η δίωρη διαδικτυακή συζήτηση, διεξήχθη εξ’ ολοκλήρου ψηφιακά, σύμφωνα με τα μέτρα 
κοινωνικής προστασίας και μεταδόθηκε ζωντανά με την υποστήριξη του διαδικτυακού καναλιού Livemedia, της Huffington Post και της Facebook σελίδας της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE, ξεπερνώντας τις 20.000 θεάσεις μέχρι στιγμής. 
 
Στόχος της συζήτησης, όπως τον προσδιόρισε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας - ACG , Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίων Αθηνών & Χάρβαρντ, Παναγιώτης Μπεχράκης ήταν «ο εμπλουτισμός με επιστημονικά στοιχεία της διάχυτης γνώσης που ήδη υπάρχει στην κοινωνία, με την προσδοκία ότι η βαθύτερη κατανόηση του φαινομένου, θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του». 
 
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. «Από την πρώτη ημέρα ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε συνεργασία με παγκόσμιους φορείς υγείας για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης για τη Δημόσια Υγεία. Το προσωπικό του ΕΟΔΥ εργάζεται νυχθημερόν προκειμένου να γίνεται άμεσα ο εντοπισμός των νέων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους, να δίνονται οι σωστές οδηγίες περιορισμού του ιού, ώστε η πολιτεία και οι συμπολίτες μας να έχουν τη σωστή εικόνα σε ότι αφορά στην εξάπλωση της πανδημίας και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται.
 
»Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τη χώρα μας είναι ικανοποιητικά και αισιόδοξα, σε σχέση με τις άλλες χώρες, λόγω της έγκαιρης λήψης μέτρων προφύλαξης. Το Σύστημα Υγείας μπορεί να ανταπεξέρχεται ικανοποιητικά».
 
Στη συνέχεια, έκανε λόγο για την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 10306 που δημιούργησε το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσω της οποίας προσφέρεται κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη στους πολίτες που το έχουν ανάγκη. 
 
Στο πάνελ οι καλεσμένοι, κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα τους, εξήγησαν τις πολυσύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιατρική κοινότητα λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοΐού. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ