Health & Fitness

Με επέμβαση από την… κλειδαρότρυπα σώζεται μωρό μέσα στη μήτρα

Πώς οι χειρουργοί του King's College διόρθωσαν τη σπονδυλική στήλη του Τζάκσον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μωρό Τζάκσον
Μωρό Τζάκσον / © BBC

Πρώτη φορά στη Βρετανία γιατροί κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη σπονδυλική στήλη ενός μωρού μέσα στη μήτρα της μητέρας του.

Για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο γιατροί με την επονομαζόμενη χειρουργική επέμβαση της κλειδαρότρυπας κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη σπονδυλική στήλη ενός μωρού που έπασχε από μια δυσπλασία, γνωστή ως spina bifida, ενώ ακόμα βρισκόταν μέσα στη μήτρα της μητέρας του.

Οι χειρουργοί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο King's College του Λονδίνου λένε ότι η διαδικασία δεν αποτελεί πανάκεια, αλλά θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά για κάποια παιδιά στον αν θα καταφέρουν να περπατήσουν ή όχι.

Η Σερί Σαρπ και γιος της Τζάκσον υποβλήθηκαν στην επέμβαση κατά την 27η εβδομάδα της κύησης.



Η δυσπλασία διαγνώστηκε κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ρουτίνας στην 20η εβδομάδα της κύησης. Διαπίστωσαν ότι ήταν ατελές το κλείσιμο της σπονδυλικής στήλης του Τζάκσον.

_106982241_de30_1.jpg

Η 29χρονη από το δυτικό Σάσεξ δήλωσε ότι σοκαρίστηκε όταν έμαθε για το πρόβλημα του παιδιού που θα έφερνε στον κόσμο, αλλά δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε διακοπή της κύησης. «Ήθελα το καλύτερο για το παιδί μου, ήθελα μια καλύτερη ζωή για αυτόν», είπε στο BBC η Σερί. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ