- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κοργιαλένειο-Μπενάκειο: Τι απαντά στην ΠΟΕΔΗΝ για την επίθεση ασθενούς σε εργαζόμενη
«Έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια. Βήμα-βήμα τι συνέβη»
Τη δική του εκδοχή για το τι πραγματικά συνέβη το πρωί της Δευτέρας, δίνει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο».
Απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στο περιστατικό επίθεσης ασθενούς με μαχαίρι σε εργαζόμενη του νοσοκομείου, ο Θύμιος Γεωργόπουλος υποστηρίζει ότι «το ψεύδος, η καταστροφολογία και η συκοφαντία ανήκουν στις ανίατες νόσους και δυστυχώς, κάποιοι εκεί στην ΠΟΕΔΗΝ πάσχετε και από τις δύο».
Και στη συνέχεια παρουσιάζει βήμα-βήμα τι ακριβώς συνέβη, καλώντας μάλιστα την ΠΟΕΔΗΝ να δώσει διευκρινίσεις για το τι εννοεί όταν λέει πως «ήταν απών» και «διέταξε σιωπητήριο».
Η ανακοίνωση:
Το σημερινό Δελτίο Τύπου του προέδρου και του γεν. γραμματέα της (εν αμαρτίαις περιπεσούσης) ΠΟΕΔΗΝ, που αφορά το νοσοκομείο μας και έχει τον «πιασάρικο» τίτλο: «Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Ο διοικητής διέταξε σιωπητήριο», παραλείπει (εσκεμμένα;) να βάλλει και έναν υπότιτλο, όπως: «Οι τρομολάγνοι ξαναχτυπούν» ή «Επενδύουμε στον τρόμο γιατί αυτός πουλάει».
Αφού λοιπόν περιγράφουν (αλά Χίτσκοκ στην ταινία «ΨΥΧΩ») έναν ασθενή που «έστησε ενέδρα» στην προϊσταμένη της κλινικής που νοσηλευόταν και δύο αστυνομικούς που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής και επειδή επενέβησαν σώθηκε η συνάδελφος, συνεχίζουν με την πρόταση «Ο Διοικητής απών».
Το («ο Θεός να το κάνει») Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει: «Προξενεί εντύπωση η στάση του διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός». Καταλήγει δε με τον εξής «μεγαλειώδη» τρόπο: «Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη»!!!
Η αλήθεια (με την οποία ο κ. Γιαννακός δεν έχει λάβει διαζύγιο, γιατί ποτέ δεν είχε σχέση μαζί της) έχει ως εξής:
Τη Δευτέρα 14/1 στις 07.05 το πρωί (ενώ βρισκόμουν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο) ενημερώθηκα από τη διευθύντρια διοικητικού ότι κάποιος ασθενής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής, περιφερόμενος στους διαδρόμους απειλούσε το προσωπικό με μαχαίρι. Έδωσα εντολή να κληθεί η «Άμεση Δράση» και στο μεταξύ η φύλαξη του νοσοκομείου να προστατέψει τους ασθενείς, τους συνοδούς και το προσωπικό.
Αμέσως μετά σε επικοινωνία μου με τη διευθύνουσα ενημερώθηκα ότι η «Άμεση Δράση» έχει ειδοποιηθεί και έρχεται, ενώ στον όροφο βρίσκονται ήδη δύο αστυνομικοί (που φρουρούν κρατούμενο) και η φύλαξη του νοσοκομείου.
Στις 07.10 σε συντονισμένη επιχείρηση από 8 αστυνομικούς (τα πληρώματα 3 περιπολικών και οι 2 αστυνομικοί που φρουρούσαν τον κρατούμενο) συνελήφθη ο δράστης και κατασχέθηκε το μαχαίρι της επίθεσης, αφού προηγουμένως (δύο λεπτά πριν από την επιχείρηση) κατάφερε «επιπόλαιο τραύμα στον μηρό» της προϊσταμένης της κλινικής, η οποία εξερχόμενη από το ασανσέρ έπεσε πάνω στον δράστη.
Στις 07.15 έφτασα στο νοσοκομείο και ενημερώθηκα αναλυτικά για τα συμβάντα από τη διευθύνουσα, τη διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας και τον εφημερεύοντα γιατρό που τοποθέτησε το (μοναδικό) ράμμα στον μηρό της συναδέλφου.
Με ενημέρωσαν ότι η παθούσα συνάδελφος (για ψυχολογικούς λόγους) θα αποχωρούσε με ιατρική άδεια. Ζήτησα να παραμείνει (αν μπορούσε) για να δώσει κατάθεση στο ανακριτικό κλιμάκιο της Αστυνομίας (το οποίο ειδοποίησα να προσέλθει άμεσα, όπως και έγινε) και να αποχωρήσει μετά.
Μετά την κατάθεση της, αποφάσισε η ίδια να παραμείνει στο νοσοκομείο και εγώ (αφού ενημερώθηκα από τον Νομικό μας Σύμβουλο) μίλησα μαζί της επί μακρόν και της δήλωσα ότι «Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΗΣ σε ότι χρειαστεί ή σε ότι νομικά θελήσει να διεκδικήσει, πέραν της αυτόφωρης διαδικασίας».
Τέλος, συζήτησα με τον διευθυντή γιατρό που χειρούργησε τον ασθενή-δράστη, και με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε διαγνωστεί ποτέ (από το 2009 που τον γνωρίζει) με οποιαδήποτε ψυχική νόσο ή άλλη αιτία που να του προκαλεί ψυχικές διαταραχές και το συμβάν ήταν αδύνατον να προβλεφθεί. Μου τόνισε μάλιστα ότι αυτό προκύπτει απολύτως και από τον ιατρικό του φάκελο.
Αλήθεια μπορεί κάποιος (από τους «φωστήρες» της ΠΟΕΔΗΝ) να μας εξηγήσει:
Από πού τεκμαίρεται ότι ένας Διοικητής που βρίσκεται καθημερινά 14-16 ώρες στο Νοσοκομείο του είναι «απών»;
Τι εννοείτε ότι ο διοικητής «κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός»; Ποιους κάλεσε; Με τι τρόπο το επέβαλε; Μήπως έπρεπε (κατά τον προσφιλή για την ΠΟΕΔΗΝ τρόπο) να βγει σε κάποιο «lifestyle μεσημεριανάδικο» και να καταγγείλει τον... Πολάκη;
Όταν λέτε «θα θρηνήσουμε θύματα από την πλημμελή φύλαξη», τι εννοείτε; Μήπως να εξασφαλίσει η Διοίκηση να υπάρχει δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, ασθενή και συνοδό φύλακας ή αστυνομικός;
Το ψεύδος, η καταστροφολογία και η συκοφαντία ανήκουν στις ανίατες νόσους. Δυστυχώς, κάποιοι εκεί στην ΠΟΕΔΗΝ πάσχετε και από τις δύο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.