Ελλαδα

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»

«Ο Διοικητής διέταξε σιωπητήριο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
giatros
Ερυθρός Σταυρός/ /© INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΑΡΧΕΊΟΥ

Ένας ασθενής φέρεται να μαχαίρωσε νοσηλεύτρια την Δευτέρα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει ότι ο διοικητής προσπάθησε να αποσιωπήσει το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, ο ασθενής έστησε ενέδρα μέσα στο νοσοκομείο στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια, άρχισε να την βρίζει χωρίς λόγο και της επιτέθηκε με μαχαίρι, προκαλώντας της βαθιά τραύματα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει αναλυτικά:

«Ασθενής μαχαίρωσε Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός - Ο Διοικητής διέταξε σιωπητήριο

Χειρουργημένος Ασθενείς στην Αγγειοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός την Παρασκευή 11/1/2019 εξήλθε λαθραία από την κλινική. Την Δευτέρα 14/1/2019 στις 7 πμ ο εν λόγω Ασθενής που είχε επιστρέψει στην κλινική έστησε ενέδρα στην Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια του Τμήματος.

Όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και αντίκρισε την Προϊσταμένη και μια άλλη συνάδελφο, βρίζοντας αναίτια επιτέθηκε στη Προϊσταμένη με μαχαίρι, χωρίς να προηγηθεί κάτι. Το χειρουργείο που υπεβλήθη πήγαινε πολύ καλά.

Μαχαίρωσε τη Προϊσταμένη στο μηρό προκαλώντας βαθιά τραύματα. Φώναξαν βοήθεια οι παριστάμενοι και δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής τον αφόπλισαν και κάλεσαν την αστυνομία. Εάν δεν ήταν οι δύο αστυνομικοί θα σκότωνε την Νοσηλεύτρια;

Ο Διοικητής απών. 

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τους αστυνομικούς - φρουρούς συνέλαβαν τον Ασθενή και δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου. 

Η συνάδελφος Νοσηλεύτρια νοσηλεύτηκε δύο ημέρες στο Νοσοκομείο Ερυθρός (16.1.2019 εξήλθε) είναι καλά στην υγεία της. 

Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός. Δεν επισκέφθηκε καν τη συνάδελφο στο θάλαμο του Νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Τέτοια απάθεια και ανευθυνότητα. 

Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ